Depresia în adolescență ar duce la infarct

Inima
Depresia sau anxietatea în adolescență este legată de o probabilitate de 20% mai mare de a avea un atac de cord la jumătatea vieții, susține un studiu.

Specialiștii încurajează un stil de viață sănătos încă din copilărie și adolescență. Dr Cecilia Bergh de la Universitatea Örebro din Suedia susține că ”există indicii că bunăstarea mentală scade la tineri”. Studiul coordonat de aceasta a analizat dacă afecțiuni precum depresia la adolescență (18 sau 19 ani) sunt asociate cu un risc mai mare de boală cardiovasculară la vârsta adultă.

S-a luat în calcul posibilul rol al rezistenței la stres (capacitatea de a face față stresului în viața de zi cu zi). La studio au participat 238.013 bărbați născuți între 1952 și 1956, supuși unor examene ample la adolescența târzie (ca parte a evaluării lor pentru serviciul militar obligatoriu) și la vârsta mijlocie (până la vârsta de 58 de ani). Evaluările la vârsta de 18 sau 19 ani au inclus examene medicale, psihiatrice și fizice de către medici și psihologi. Rezistența la stres a fost măsurată printr-un interviu cu un psiholog și un chestionar și bazat pe caracteristici familiale, medicale, sociale, comportamentale și de personalitate.

34.503 de bărbați dintre cei amintiți mai sus au fost diagnosticați cu o tulburare psihică non-psihotică (cum ar fi depresia sau anxietatea) la starea de recrutare. Urmărirea bolilor cardiovasculare a fost efectuată prin registre medicale spitalicești. Studiul a descoperit că o tulburare mentală în adolescență a fost asociată cu riscul de a avea un infarct miocardic (atac de cord) până la vârsta mijlocie, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel