De ce varianta Delta îmbolnăvește mai mulți copii decât restul tulpinelor. Dr Mihai Craiu: e de 5 ori mai contagioasă
16 sep 2021, 14:06

Medicul Mihai Craiu explică pe rețelele sociale de ce varianta Delta îmbolnăvește mai mulți copii decât restul tulpinelor (cunoscute până acum) de coronavirus.

Pe pagina de Facebook a Spitalul Virtual pentru Copii, medicul pediatru Mihai Craiu spune că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât tulpina inițială de COVID și ”fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii”.

”Nu toate merele frumoase sunt... nevinovate. Vom înțelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu. Cei care vă vând povești frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit.

O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile.

Acum despre cele din SUA unde școala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii si adolescenții au reprezentat 28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus. Și cifrele sunt în creștere - https://www.bloomberg.com/.../why-the-delta-variant-is...

De ce se intâmplă asta?

Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputați specialiști din lume in domeniul bolilor infecțioase, la copil).

Cum este cu școala?

Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni - https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/2021.08.10.21261726v2

Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I. Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite...”, scrie medicul Mihai Craiu pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gura leului, efecte asupra sănătății. Cum te ajută

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?