De ce trebuie grăbită vaccinarea împotriva COVID. Dr Radu Țincu, avertisment: avem o MARE problemă
26 ian, 14:35
Medicul Radu Țincu de la Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca avertizează că este ”o mare problemă” în contextul răspândirii noii tulpini depistate în Marea Britanie.

Doctorul Radu Țincu, medic primar la Terapie Intensivă în Spitalul Floreasca, avertizează că noua tulpină descoperită în Marea Britanie este cu 70% mai contagioasă decât cea inițială. ”Avem o mare problemă. Gândiți-vă că Marea Britanie a testat din aprilie până acum 170.000 de persoane pentru această secvențiere genomică. (...) În momentul în care în România avem 4 persoane diagnosticate, și încă 13 probe aflate în identificare, nu putem să avem o imagine reală asupra circulației acestei tulpini. Neștiind incidența tulpinii în populație, este evident că măsurile autorităților nu sunt decât unele haotice, care nu au un fundament științific și medical”, consideră medicul Radu Țincu.

Potrivit acestuia, dacă nu se imunizează populația în 8-9 luni ale acestui an, ”este foarte posibil că imunitatea post-vaccin să nu dureze, iar primii care au fost vaccinați în luna ianuarie să necesite o nouă vaccinare în luna octombrie-noiembrie”, potrivit Antena 3.

 


Ştiri Recomandate

LORNOXICAMUM - prospect
L-ORNITIN L-ASPARTAT - prospect
Dr Beatrice Mahler: tulpina sud-africană pune probleme
PONATINIBUM - prospect
SULFASALAZINUM - prospect
Primele animale din lume vaccinate împotriva COVID-19
PODOPHYLLOTOXINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri