De ce trebuie grăbită vaccinarea împotriva COVID. Dr Radu Țincu, avertisment: avem o MARE problemă

Medicul Radu Țincu de la Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca avertizează că este ”o mare problemă” în contextul răspândirii noii tulpini depistate în Marea Britanie.

Doctorul Radu Țincu, medic primar la Terapie Intensivă în Spitalul Floreasca, avertizează că noua tulpină descoperită în Marea Britanie este cu 70% mai contagioasă decât cea inițială. ”Avem o mare problemă. Gândiți-vă că Marea Britanie a testat din aprilie până acum 170.000 de persoane pentru această secvențiere genomică. (...) În momentul în care în România avem 4 persoane diagnosticate, și încă 13 probe aflate în identificare, nu putem să avem o imagine reală asupra circulației acestei tulpini. Neștiind incidența tulpinii în populație, este evident că măsurile autorităților nu sunt decât unele haotice, care nu au un fundament științific și medical”, consideră medicul Radu Țincu.

Potrivit acestuia, dacă nu se imunizează populația în 8-9 luni ale acestui an, ”este foarte posibil că imunitatea post-vaccin să nu dureze, iar primii care au fost vaccinați în luna ianuarie să necesite o nouă vaccinare în luna octombrie-noiembrie”, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel