De ce transpiră palmele. Cauzele hiperhidrozei palmare și cum poate fi tratată

Te întrebi de ce îți transpiră palmele? Ei bine, trebuie să știi că hiperhidroza palmară poate avea mai multe cauze. 

Hiperhidroza reprezintă transpirația excesivă, care nu are rolul de a regla temperatura corporală. Aceasta poate apărea pe orice parte a corpului, însă cele mai predispuse sunt palmele și picioarele. Transpirația palmelor este extrem de supărătoare, mai ales în anotimpul cald, când temperaturile crescute o favorizează.

Hiperhidroza poate fi de trei tipuri: indusă emoțional, localizată și generalizată. De asemenea, mai poate fi împărțită și în hiperhidroză primară (apare în adolescență și are o cauză genetică) și hiperhidroză secundară (își face apariția subit și cauza acesteia poate fi o boală – diabet, hipertiroidie).

De ce îmi transpiră palmele?

Hiperhidroza palmară poate apărea la o vârstă fragedă. De cele mai multe ori, aceasta debutează în jurul vârstei de 13 ani și, lăsată netratată, poate afecta calitatea vieții persoanei afectate. Deși pare o afecțiune banală, transpirația excesivă a palmelor are un impact negativ asupra interacțiunilor cu ceilalți oamenii. Poate chiar să afecteze condusul, deoarece cauzează alunecarea mâinilor pe volanul mașinii.

În general, hiperhidroza apare pe fond emoțional și este intensificată de căldură. Cauzele acestei afecțiuni pot fi neurologice, endocrine sau infecțioase.

Boala se manifestă treptat, prin apariția unui episod de transpirație excesivă pe săptămână. În cazul în care aceste episoade vin însoțite de frisoane, ameţeli, greaţă și febră este necesar să solicitați ajutor medical de urgență. Poate fi vorba despre o problemă gravă.

Astfel că, dacă palmele vă transpiră excesiv, fără vreun motiv evident și credeți că acest lucru vă afectează calitatea vieții, nu ezitați să mergeți la medic.

Citește continuarea pe DC NEWS și află cum poți trata afecțiunea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel