De ce stopul cardiac este mai frecvent în baie. Care sunt factorii care îl declanșează

de ce stopul cardiac este mai frecvent in baie - FOTO: Freepik@towfiqu999
De ce stopul cardiac este mai frecvent în baie. Multe persoane au fost găsite întinse pe podeaua din baie în urma unui astfel de eveniment.

De ce stopul cardiac este mai frecvent în baie. Stopul cardiac se poate întâmpla oriunde - chiar și în baie. Acest lucru este din cauza faptului că anumite activități zilnice, cum ar fi folosirea toaletei sau facerea unei băi, pot juca un rol în declanșarea unui stop cardiac.

Stopul cardiac care are loc în baie prezintă anumite provocări. Deoarece băile tind să fie spații private, tratamentul poate fi uneori întârziat dacă aveți nevoie de ajutor în timp ce vă aflați acolo.

Haideți să acoperim elementele de bază ale stopului cardiac, să detaliem de ce se poate întâmpla în băi și să explicăm ce trebuie să faceți dacă vă aflați în baie și aveți nevoie de asistență medicală.

Stopul cardiac, ce este

Stopul cardiac este o afecțiune cardiacă în care inima ta încetează să mai bată. Când se întâmplă acest lucru, organele tale esențiale nu mai primesc sânge plin de oxigen, punându-ți viața în pericol iminent.

Vezi și: Semnul care îți arată un nivel ridicat de colesterol. Este pus pe seama oboselii

De ce ar putea avea loc un stop cardiac în baie

Stopul cardiac se produce atunci când inima are o defecțiune electrică. Acest lucru provoacă o bătaie neregulată a inimii. Această defecțiune poate fi mai probabil să se întâmple atunci când faceți baie, duș sau când aveți o mișcare intestinală, din cauza stresului pe care aceste activități îl pot exercita asupra corpului dumneavoastră, potrivit Healthline.

Utilizarea toaletei

Atunci când aveți o mișcare intestinală, este posibil să vă simțiți încordat sau să faceți efort. Acest lucru nu este ieșit din comun, dar poate pune presiune asupra inimii. Dacă funcția inimii tale este deja compromisă, acest lucru ar putea fi un declanșator al unui stop cardiac brusc.

A merge la baie poate declanșa, de asemenea, ceva numit răspuns vasovagal. Folosirea toaletei pune presiune pe nervul vag, care uneori poate încetini ritmul cardiac.

Vezi și: De ce este bine să transpiri. Motivele pentru care transpirația te ajută să rămâi sănătos

Baia și dușul

Dușul în apă care este fie prea rece, fie prea fierbinte poate avea un impact rapid asupra ritmului cardiac. Pe măsură ce temperatura corpului dumneavoastră se ajustează rapid la duș, aceasta poate pune presiune asupra arterelor și capilarelor.

Nu există multe date despre cât de des se produc stopuri cardiace subite la duș. Cu toate acestea, este logic ca acest cadru să fie mai frecvent pentru stop cardiac decât altele, din cauza stresului pe care îl poate pune asupra sistemului tău vascular.

Băile în apă care se află deasupra umerilor (și/sau care este semnificativ mai caldă decât temperatura camerei) pot prezenta riscuri suplimentareSursa de încredere pentru persoanele care au afecțiuni cardiovasculare preexistente, cum ar fi tensiune arterială ridicată sau boli de inimă.

Medicamente și impactul asupra inimii

O supradoză de medicamente poate duce la stop cardiac brusc în unele cazuri. Dacă vă păstrați medicamentele în dulapul cu medicamente din baie, acest lucru poate crește riscul de a suferi un stop cardiac în baie.

Vezi și: Cancer de sân, diagnosticat întâmplător. A pus îmbătrânirea pe seama modificărilor sânilor. Nu nodulul a fost semnalul de alarmă

Ce trebuie să faci dacă ai nevoie de ajutor în baie

Dacă aveți nevoie de asistență medicală în baie din orice motiv, este important să cereți ajutor chiar dacă vă simțiți jenat. Ar trebui să alertezi pe cineva dacă ești în baie și începi să experimentezi:

- dureri în piept

- dificultăți bruște de respirație

- amețeli

- vărsături

- dificultăți de respirație

- leșin

Următorii factori pot crește riscul de stop cardiac:

- obezitate

- tensiune arterială ridicată

- diabet

- antecedente familiale de boli de inimă

- vârsta de 65 de ani și peste

Vezi și: Bătrânii singuri, mai expuși la a dezvolta demență. Ce se întâmplă în creierul lor

Cum să procedezi la baie dacă ai probleme cu inima

De asemenea, puteți practica următoarele obiceiuri de siguranță atunci când sunteți în baie:

- Nu vă scufundați în apă fierbinte peste piept.

- Setați un cronometru sau o alarmă atunci când sunteți în cadă.

- Nu faceți o baie fierbinte după ce ați consumat un somnifer sau un medicament relaxant.

- Țineți telefonul la îndemână, atunci când sunteți în baie, în cazul în care trebuie să apelați la asistență de urgență.

Stopul cardiac poate apărea în baie din diverse motive. De aceea, este important să vă cunoașteți riscul de stop cardiac și să comunicați acest risc oricărei alte persoane care locuiește cu dumneavoastră sau care vă poate controla, dacă este posibil.

Stopul cardiac este reversibil dacă este tratat prompt. Sunați imediat la 112 sau la numărul de urgență local sau contactați pe cineva din apropiere, dacă aveți dureri în piept sau alte simptome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel