De ce să nu mănânci NICIODATĂ ciorba fierbinte

Ciorba de pui are efect antiinflamator  FOTO: Pixabay
EXCLUSIV
Medicul dermatolog Viviana Iordache a vorbit la emisiunea Dicționar Medical de marți, 21 septembrie, despre alimentele care ar declanșa acneea rozacee.

Acneea rozacee e o afecțiune care se declanșează din  cauza unor stimuli individuali și genetici.

”Practic, care dintre noi știe că are această afecțiune trebuie să observe în momentul în care mâncăm, bem sau stăm în anumite condiții, că ne roșim la față și ne ustură; ca atunci când ne enervăm foarte tare sau când intrăm în aburi fierbinți, acel aliment trebuie exclus din dieta noastră”, afirmă Viviana Iordache, medic dermatolog, trainer și speaker internațional pentru botox și acid hialuronic, expert în laser vascular și radiofrecvență ablativă, cu o experiență de peste 23 de ani în specialitate.

Aceasta a fost invitata emisiunii Dicționar Medical de marți, 21 septembrie.

Potrivit specialistei, cei mai citați stimuli sunt ”de tip vin roșu, alte forme de alcool, ciorba fierbinte, ardeiul iute și marile excitante alimentare, piperul verde și sosurile foarte iuți”.

Deoarece acneea rozacee e o afecțiune vasculară, e bine de știut că tot ce produce dilatarea bruscă a vaselor e un factor favorizant, fie că e vorba de foarte frig, fie de foarte cald. Categoriile predispuse la acneea rozacee sunt cei care lucrează în oțelării, cei care fac pâine, vânzătorii din piețe. ”Așa sunt și națiuni predispuse - englezii. Trăiesc într-un mediu rece, vântos și umed. Procentul pacienților cu acnee rozacee ar trece de 60% din numărul persoanelor”, afirmă medicul Viviana Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel