De ce să nu mai dormi niciodată cu părul desfăcut

De ce sa nu mai dormi niciodata cu parul desfacut - Foto: Pexels @Elvira Gibadullina @Karolina Grabowska / Freepick @prostooleh
Părul necesită extrem de multă atenție și grijă, la fel de mult cum ne preocupăm pentru piele sau unghii. De ce nu e bine să dormim cu el desprins.

Un păr sănătos, puternic și frumos nu stă doar în spălarea lui, ci și în modul în care-l îngrijim. Anumite obiceiuri greșite pe ca le avem ne afectează mult podoaba capitară. Printre aceste obiceiuri se numără dormitul cu părul desprins.

Deci, dacă te numeri printre persoanele cu un păr mediu sau lung, trebuie să fii foarte atent. 

De ce să nu mai dormi niciodată cu părul desprins

 

1. Crește mai lent

Atunci când firele se încurcă între ele, sunt mai mari șansele ca vârfurile să se despice și, în cele din urmă, să se rupă. Părul deteriorat crește mult mai lent decât unul sănătos.

Dacă observi că nu îți mai crește după o anumită perioadă, ai putea să încerci să dormi pentru un timp cu el prins și să observi dacă există îmbunătățiri în acest sens.

2. Provoacă acnee

În cazul în care ai pielea sensibilă și predispusă la acnee, cel mai bine ar fi să dormi cu părul prins, dacă este lung, pentru ca acesta să nu îți atingă fața în timpul somnului.

Produsele de styling, dar și praful și alte impurități de pe suprafața firelor de păr pot intra în contact cu pielea ta și să îți provoace iritații, coșuri sau alte imperfecțiuni.

3. Se electrizează

Chiar dacă folosești produse de îngrijire pentru a combate energia statică și efectele acesteia, un alt motiv pentru care părul tău se electrizează ar fi din cauza faptului că dormi cu el desfăcut.

Un păr hidratat nu se electrizează, iar faptul că firele se freacă de suprafața pernei în timpul nopții nu va face decât ca acesta să își piardă uleiurile naturale și să devină uscat și lipsit de strălucire.

4. Se despică vârfurile

Vârfurile despicate reprezintă unul dintre cele mai mari coșmaruri ale femei. Sunt foarte inestetice și pot strica aspectul oricărei coafuri, astfel că trebuie să știi că și dormitul cu părul desfăcut poate contribui la apariția acestora. Pe parcursul nopții, te întorci de pe o parte pe alta în pat, iar acest lucru poate cauza ruperea fără voie a firelor.

5. Scade calitatea somnului

Dacă dormi cu părul liber, poți avea probleme și cu somnul, nu doar cu aspectul general al podoabei capilare. Atunci când dormi firele îți pot atinge fața sau se pot încurca în pernă și astfel te poți trezi de mai multe ori pe parcursul nopții, iar dimineața să fii foarte obosită și să nu știi exact care este cauza.

6. Se încurcă, se subțiază și se rup firele de păr

În timpul somnului, îți schimbi de multe ori poziția și, având părul desprins, poți avea surpriza să te trezești dimineața cu el foarte încurcat. Este adevărat că nu este o tragedie și că îl poți descurca fără probleme cu ajutorul periei și a unui ulei special, dar în timp, acest obicei poate subția firele de păr și le poate face să se rupă mult mai repede, potrivit BrightSide

Cum ar fi bine să dormi pentru ca părul să nu aibă de suferit

 

Dacă nu consideri că este confortabil să dormi cu părul strâns într-o coadă sau un coc, există și alte modalități cu ajutorul cărora îl poți proteja în timpul somnului.

1. Înfășoară-l într-un batic sau o eșarfă din mătase, pentru a menține optim nivelul de hidratare a firelor de păr și pentru ca produsele pe care le folosești să își facă mai bine efectul pe parcursul nopții.

2. Poți folosi un elastic moale, din material, în loc de cel clasic și să îl legi într-o coadă lejeră, la baza capului, potrivit Thehealthsite.

3. Poți opta și pentru împletituri, mai ales dacă îți dorești să renunți la folosirea ondulatorului sau a plăcii.

4. Partea cea mai bună este că dimineața te vei bucura de o coafură cu bucle lejere, fără prea mare efort și timp alocat stilizării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel