De ce SĂ NU dormi NICIODATĂ cu ventilatorul pornit, chiar dacă e caniculă. Avertismentul experților

Ventilatorul îți poate face rău. Foto: PIxabay
Experții averizează că ventilatorul poate avea câteva efecte neplăcute asupra sănătății, dacă îl lăsăm pornit noaptea, în camera în care dormim, chiar dacă e caniculă. Existe alte modalități de a te răcori noaptea. 

În timp ce ventilatoarele sunt o modalitate ideală de face răcoare în casă pe timp de caniculă, menținerea lor pornită toată noaptea poate avea mai multe efecte negative asupra sănătății, notează Spectacola.ro.

Și nu este o veste bună pentru cei care suferă de alergii sau astm, deoarece dormitul cu un ventilator pornit ar putea pune în circulație nu doar aerul - ci și polenul și praful. 

„Uitați-vă atent la ventilatorul dumneavoastră. Dacă a adunat praf pe palete, acele particule zboară prin aer de fiecare dată când îl porniți”, avertizează experții de la The Sleep Advisor.

Păstrarea ventilatoarelor electrice pornite toată noaptea poate avea mai multe efecte negative asupra sănătății, mai arată sursa citată.

Dacă lăsați ventilatorul pornit toată noaptea, vă puteți aștepta la probleme cu pielea. Aerul din cameră ar putea să vă deshidrateze la nivelul epidermei, lăsând pielea uscată.

De asemenea, curentul de aer constant poate avea același efect asupra ochilor și gurii - în special asupra celor care dorm cu ochii și gura parțial deschise.

Mai mult, experții a avertizat că aerul rece ar putea avea ca rezultat  o senzație de rigiditate  la prima oră a dimineții - în special pentru cei care poziționează ventilatorul spre gât și  față.

'Acest lucru se datorează faptului că aerul rece concentrat poate face ca mușchii să se încordeze și să apară crampele', au explicat experții.

Cum te răcorești eficient și sigur pentru sănătate când e caniculă, aflați pe Spectacola.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel