De ce să mănânci fasole. Pot fi un bun înlocuitor de CARNE

de ce sa mananci fasole FOTO: Unsplash @tijana drndarski
Ce conțin fasolele? De ce sunt atât de nutritive și ce efecte are consumul fasolelor asupra sănătății?

Fasolea se găsește sub forma diverselor varietăți: albă, roșie, pestriță, toate sunt accesibile, extrem de nutritive, iar consumul acestora are anumite beneficii pentru sănătate.

Ce conțin?

Conform healthline, fasolele au un conținut crescut în acid folic, fosfor, magneziu, potasiu, fier și calciu. De asemenea, fasolea are în componența sa zinc, cupru, mangan, seleniu, Vitamina E, Vitamina K, Vitamina B1 și Vitamina B6.

Bogate în proteine

Fasolele sunt bogate în proteine, iar această caracteristică le fac perfecte pentru a fi un bun înlocuitor de carne. Persoanele care țin post sau vor să fie vegetariene, pot mânca fasole cu încredere.

Ajută la slăbit

Fasolele au puține calorii și au un conținut crescut de fibre și proteine. Fibrele influențează major procesul digestiei și ajută la eliminarea grăsimii abdominale. Din aceste motive, fasolele pot fi consumate de persoanele care se luptă cu kilogramele în plus și doresc să mănânce alimente nutritive și bogate în vitamine și minerale.

Scad riscul de diabet și boli de inimă

Există studii care arată că înlocuirea cărnii roșii cu anumite legume poate avea efecte uimitoare la pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Fasolea se numără printre aceste alimente „minune” care au indice glicemic mic, scad nivelul de trigliceride și colesterol din sânge și ajută la controlul glicemiei.

Proprietățile enunțate mai sus arată că fasolele pot preveni și bolile cardiovasculare. Pacienții care suferă de boli de inimă se confruntă cu un nivel de colesterol crescut, iar consumul de fasole intervine în reducerea acestuia. Colesterolul se poate depune pe vasele de sânge și crește riscul de apariție a aterosclerozei. Mai mult decât atât, legumele ajută la scăderea inflamației asociată cu bolile cronice și scad tensiunea arterială.

Alte alimente asemănătoare

Există și alte produse vegetale bogate în proteine, care au proprietăți asemănătoare cu fasolele și pot fi consumate în perioada postului. În această categorie intră năutul, lintea, alunele și soia.

Vezi și:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel