De ce să limitezi consumul de carne de pui: cinci motive care te vor pune pe gânduri

Carnea de pui
Consumul exagerat de carne de pui poate avea urmări despre care puțină lume știe.

Chiar dacă puiul este de obicei cunoscut ca o alegere sănătoasă, asta nu înseamnă că este o alegere bună să servești această carne zilnic. Cu toate acestea, o mulțime de oameni consumă pui în mod regulat. Nu numai că se potrivește multor feluri de mâncare, dar este, de asemenea, relativ ușor de pregătit.

Un alt motiv pentru care mulți oameni aleg puiul este că este un tip de carne slabă. Conține o mulțime de proteine, în timp ce conținutul său de grăsimi este scăzut în comparație cu carnea roșie. Pare că sunt o mulțime de motive întemeiate pentru a mânca o mereu carne de pui. Totuși, asta ar putea duce la câteva dintre următoarele probleme.

Prea multe proteine

În mod ideal, în jur de 10 până la 35 la sută din aportul caloric zilnic ar trebui să conțină proteine. Consumul de prea multe proteine ​​determină corpul să stocheze acest lucru ca grăsime. Aceasta înseamnă creșterea în greutate, ceea ce duce la niveluri ridicate de lipide din sânge.

Risc mai mare de boli de inimă

Consumul de prea mult pui poate duce la niveluri mai ridicate de colesterol, iar acest lucru este legat de bolile cardiovasculare. În acest fel, consumul de pui și alte produse bogate în proteine ​​a crescut indirect riscul de probleme cardiovasculare - probleme de sănătate care ar putea provoca moartea.

Probleme la menținerea greutății

Consumul de prea multe proteine ​​pe bază de animale, cum ar fi puiul, poate face dificilă menținerea unei greutăți sănătoase. Potrivit The Huffington Post, persoanele care sunt vegetariene au, de obicei, un IMC mai mic decât persoanele care consumă carne zilnic.

Risc de intoxicație alimentară

Manipularea puiului este întotdeauna o problemă. Dacă nu ați gătit carnea până la capăt sau dacă legumele dvs. vin în contact cu puiul crud, este posibil să vă expuneți mâncarea la salmonella sau campylobacter. Aceste bacterii sunt cunoscute, deoarece pot duce la boli severe. Este deosebit de important pentru grupurile vulnerabile de persoane, cum ar fi vârstnicii, copiii și femeile însărcinate, să evite cu orice preț acest tip de contaminare.

Risc mai mare de a face rezistență la antibiotice

Este o practică obișnuită în rândul fermierilor de păsări să le trateze cu antibiotice. Mâncând acest pui, oamenii pot deveni apoi rezistenți la aceste antibiotice. Desigur, acest lucru prezintă un risc foarte real atunci când aveți de-a face cu o infecție și trebuie să luați antibiotice. Este posibil ca medicamentul să nu funcționeze așa cum ar trebui.

Deci, chiar dacă nu ar trebui să renunțăm complet la pui, o dietă variată este mult mai benefică pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel