De ce să îți pui măcar un strop de lapte în cafea. Motivul te va surprinde. Vei începe să pui lapte imediat ce afli asta

Cafea cu lapte - Foto: Freepik @valeria_aksakova
De ce să-ți mereu măcar un strop de lapte în cafea. Motivele te vor surprinde. Vei începe să pui lapte imediat ce afli asta!

Cafeaua rămâne una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar metodele de a o prepara sunt la fel de variate precum gusturile consumatorilor. Mulți aleg să savureze cafeaua fără lapte, dar, conform observațiilor nutriționistului rus Maria Volonkaina, există motive importante să reconsiderăm această alegere.

De ce să-ți pui măcar un strop de lapte în cafea

Foto: Freepik @valeria_aksakova

 

"Oamenii de știință susțin că bând cafea cu lapte te protejezi împotriva cancerului esofagian. Băutura fierbinte corodează țesuturile sensibile ale esofagului. Ulterior, se pot forma tumori maligne. Laptele scade temperatura băuturii și datorită rețelei este mai bine absorbită în organism", a declarat medicul nutriționist.

Unul dintre argumentele principale aduse de Dr. Maria Volonkina, medic nutriționist, este legat de protecția împotriva cancerului esofagian.

Se pare că adăugarea de lapte în cafea are un efect benefic asupra esofagului. Acesta previne corodarea țesuturilor sensibile, reducând astfel riscul de formare a tumorilor maligne.

O altă observație interesantă este legată de temperatura băuturii: laptele îl scade, facilitând o absorbție mai eficientă a cafelei în organism.

Un alt argument este acela că un consum de cafea neagră poate avea un impact negativ asupra absorbției de calciu în organism. Prin adăugarea de lapte în cafea, se contribuie la compensarea acestei deficiențe, oferind astfel un beneficiu suplimentar pentru sănătatea osoasă.

Cine ar trebui să evite cafeaua cu lapte?

Cu toate acestea, nu toată lumea ar trebui să adopte obiceiul de a bea cafea cu lapte, iar Dr. Maria Volonkina avertizează că persoanele cu boli cronice, afecțiuni ale tractului gastrointestinal, patologii cardiovasculare sau boli ale sistemului nervos ar trebui să evite această combinație.

"Este mai bine să refuzi cafeaua zilnică cu lapte dacă vrei să slăbești", spune medicul.

De asemenea, cei care își doresc să piardă în greutate ar trebui să fie precauți. Nutriționistul Dr. Yevgeny Arzamastsev subliniază faptul că laptele și aditivii din cafea pot crește aportul caloric, făcând din această băutură o opțiune mai puțin ideală pentru cei care urmăresc să slăbească.

"Prin urmare, cafeaua cu lapte ar trebui să fie limitată sau cel puțin controlată de persoanele care doresc să slăbească, precum și de persoanele supraponderale. Acestea din urmă este mai bine să o excludă complet sau cel puțin să bea cafea pură", recomandă expertul.

Deci, cafeaua cu lapte poate oferi anumite beneficii pentru sănătate, inclusiv protecție împotriva cancerului esofagian și compensarea deficienței de calciu. Cu toate acestea, este esențial să fie consumată cu măsură și să se țină cont de recomandări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel