De ce să-ți vaccinezi copilul împotriva gripei: medicul Mihai Craiu explică
27 sep 2020, 08:40

Vaccin   FOTO: pixabay
Medicul pediatru Mihai Craiu explică într-o postare pe Facebook de ce este importantă vaccinarea antigripală a copiilor, mai ales în contextul pandemiei.

Medicul pediatru Mihai Craiu explică într-o postar epe paguna de Facebook Spitalul virtual pentru copii de ce este bine ca, în special în acest sezon, cei mici să fie vaccinați împotriva gripei. El pune accentul pe acest detaliu și spune că cei mici ar trbui vaccinați cât mai repede, chiar în curusl lunii octombrie.
Iată ce a scris pedicul:

„Una din ingrijorările părinților legate de școală se adreseaza apariției infecțiilor virele la copii, altele decât COVID19, in special gripa.
Au trecut deja 2 saptamâni și nu s-a intâmplat apocalipsa prezisă de catre diverși comentatori pesimiști - nu s-au inchis toate școlile și nu s-au umplut spitalele de copii cu bolnavi. Poate este incă prea repede pentru concluzii, dar este evident, că respectând regulile, apar cazuri cu un ritm natural, ce ține de transmiterea comunitară a SARS-CoV-2 si nu de copiii mici care merg la școală.
Revenind la gripă, trebuie spus că ea poate să afecteze grav sănătatea unui pacient de orice vârstă. Mai ales la extreme (sub 5 ani și peste 65). Si severitatea crește dacă este o infecție concomitentă cu virus gripal și noul coronavirus (detalii aici, n.r.)
Coinfecții cu virus gripal și SARS-CoV-2 sunt descrise și la copil (detalii aici, n.r). 
Deoarece copiii sunt principalul vector ce este implicat în transmiterea gripei în comunitate, ar fi prudent ca aceștia să fie vaccinați pentru a scădea severitatea sezonului gripal viitor, ce se suprapune peste valul 2 al pandemiei.
Când ar trebui vaccinat un copil? Cât mai repede, in luna octombrie, mai ales în cazul care acest copil este vaccinat antigripal pentru prima dată. Copiii trebuie sa facă 2 doze de vaccin gripal, la 28 zile distanță, dacă au vârstă până in 9 ani.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?