De ce nu e bine să zici ”sunt trist”. Explicația ”Arhitectului Minții”, Paul Olteanu

Durere  FOTO: Pixabay
Paul Olteanu, trainerul și coach-ul denumit și ”Arhitectul Minții”, a explicat într-un interviu pentru DC News de ce este bine să nu spui ”eu sunt trist”.

Trainerul și coach-ul Paul Olteanu, denumit ”Antrenorul Minții”, a povestit într-un interviu exclusiv pentru DC News că ar fi bine să învățăm să nu ne mai identificăm cu trăirile pe care le avem.

„Nimic nu e etern, de la frumusețe, inteligență. La un moment dat, începe să se degradeze creierul, începi să uiți lucruri. Mai e un aspect interesant din cultura lor. Creierului nostru, când îi dai o secundă de timp liber, i se activează niște regiuni care călătoresc mental în timp. Dacă stai în trafic, o să vezi că mintea îți zboară în viitor sau trecut. Comentează ce se întâmplă. Dar oare ce o fi vrut să zică X? S-a supărat pe mine? (...) Ce observă cei care practică meditație de mult timp... e că înveți să nu te mai identifici cu trăirile pe care le ai. Adică, în momentul în care trăiesc o despărțire, care tulbură tare, să-mi dau seama că trăiesc tristețe, nu sunt trist. E o mare diferență. Una e dacă spui: Eu simt tristețe. Alta dacă spui: Eu sunt trist. Când spun sunt trist, tristețea mă trăiește pe mine. Eu am devenit una cu tristețea și, dacă tristețea dispare, dispar și eu. Pe mine această chestie m-a ajutat și la dentist. E fascinant, dar în momentul în care trăiești durere, dacă te concentrezi pe respirație și încerci să fii prezent, nu localizat pe măsea, despărțire, job, etc, o mare parte din suferință dispare”, a spus Paul Olteanu, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel