De ce japonezii se spală pe față timp de 10 minute. Metoda 4-2-4 face minuni

O piele sănătoasă și curată necesită un anumit ritual, mai ales după vârsta de 30 de ani. Japonezii și-au creat propriul ritual despre cum să arate impecabil și să scape de problemele pielii. Tehnica durează 10 minute și are 3 pași-cheie, pentru un ten strălucitor.   

Mulți asiatici respectă metoda 4-2-4 de curățare a feței.

Metoda 4-2-4 este un sistem special împărțit pe etape. 

1. Începi cu masarea unui ulei timp de 4 minute. Abia după aceea poți folosi un demachiant. Ultimul pas este clătirea feței timp de 4 minute.

Un specialist spune că metoda nu trebuie făcută zilnic. De 4 ori pe săptămână este suficient.

Primele 4 minute: faza uleioasă

Uleiul are scopul de a îmbunătăți circulația prin masarea pielii timp de 4 minute. De asemenea, înmoaie pielea. Bune pentru ten sunt uleiurile de jojoba sau ricin.

Următoarele 2 minute: curățarea feței

După ce ți-ai masat bine fața, aplică demachiant. Specialiștii spun că preferă demachiantele în loc de spumă sau gel, deoarece nu usucă pielea la fel de mult. Curăță-ți tenul timp de 2 minute cu mișcări blânde.

Ultimele 4 minute: faza de clătire

Clătește-te timp de 2 minute cu apă caldă, apoi cu apă rece încă 2 minute. Apa caldă ajută la clătirea excesului de ulei de pe piele, în timp ce apa rece ajută la strângerea porilor. Această tehnică ajută la hidratarea pielii, astfel încât, după procedură, tenul tău să strălucească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel