De ce grătarul pe foc de lemne este mult mai aromat. Explicația științifică

Carnea făcută pe grătar este mult mai delicioasă preparată pe foc de lemne, spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

Este un motiv pentru care carnea făcută e grătar este mai delicioasă la foc de lemne decât gătită pe cărbuni. Explicația științifică o oferă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, într-o postare pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.

”Grătarul făcut la foc cu lemne este mult mai aromat? La o temperatură de peste 400 grade Celsius, lignina din compoziția chimică a lemnului se descompune în mai mulți compuși de aromă care se imprimă pe suprafața grătarului aducând un plus de savoare întregului preparat”, scrie Dan Vodnar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel