De ce copiii trebuie să mănânce mai multe fructe și legume. Efecte surprinzătoare asupra sănătății mentale

Fructe de pădure au efecte antiinflamatoare. Foto: Pixabay
Un studiu recent susține că sănătatea mentală și well-being-ul copiilor sunt influențate de consumul de fructe și legume.

Se știe că mulți factori influențează bunăstarea mentală, nutriția fiind unul dintre aceștia. Un studiu recent a observat că consumul de mai multe fructe și legume a fost legat de o mai bună bunăstare mentală în rândul copiilor. 

Cei mici sunt încă în creștere și trebuie luați în considerare mai mulți factori la evaluarea sănătății lor mentale. O cercetare recentă, publicată în revista BMJ Nutrition, Prevention & Health, sugerează că copiii care mănâncă mai multe fructe și legume au mai multe șanse de a avea un sentiment mai bun de bunăstare mentală decât cei care mănâncă mai puține legume și fructe. 

”Bunăstarea mentală la copii joacă un rol vital în mai mult decât rezultatele sănătății lor. Bunăstarea mentală pozitivă este influențată de o varietate de factori și, la rândul său, afectează o serie de rezultate, de la educație la sănătate [și de la] prietenii până la luarea deciziilor. (...) De asemenea, oferă platforma pentru a dezvolta rezistența, pentru a face față factorilor de stres și pentru a deveni adulți rotunzi și sănătoși. Este, de asemenea, esențial în capacitatea lor de a fi în siguranță și pentru relații sănătoase. (...) Într-o lume din ce în ce mai dinamică și mai nesigură, bunăstarea mentală oferă bazele copiilor pe care să le poată construi, să exploreze și să învețe, să se joace și să se distreze și să navigheze prin provocările și adversitățile care vin odată cu a fi om”, este de părere psihologul Lee Chambers.

Autorii studiului recent susțin că ”nutriția, un factor modificabil atât la nivel individual, cât și la nivel social, este o influență importantă asupra sănătății pe parcursul vieții, este implicată în dezvoltarea [și] funcționarea normală a corpului și astfel are potențialul de a afecta atât sănătatea fizică, cât și bunăstarea mentală”, scrie Medical News Today.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel