Danemarca s-a răzgândit: NU mai ucide nurcile din cauza coronavirusului! Suedia nu a luat măsuri

Nurcă. Foto: Pxhere
Membrii Parlamentului din Danemarca refuză să susțină uciderea a 17 milioane de nurci din cauza suspiciunilor că ar exista riscul apariției unor boli. Suedia nu s-a „obosit” să se gândească la astfel de măsuri, pentru că oricum e sezonul de sacrificare a nurcilor. 

Guvernul danez a renunțat la încercarea de a adopta legislația de urgență care i-ar fi permis să ordone uciderea întregului efectiv de nurci din țară – circa 17 milioane de viețuitoare. Miercurea trecută, premierul danez Mette Frederiksen, a declarat că toate nurcile vor fi sacrificate din cauza temerilor că o mutație Covid-19 care trece de la nurcă la oameni ar putea pune în pericol viitoarele vaccinuri, scris The Guardian

Dar opoziția a reacționat rapid. „Au apărut acum îndoieli majore că acest sacrificiu ar avea o bază științifică corectă”, a spus Jakob Ellemann-Jensen, liderul Venstre, cel mai mare partid de opoziție din Danemarca. „În același timp, guvernul elimină sursa de venit a unui număr mare de oameni, fără a avea efectiv drepturi legale să facă acest lucru.”

Frederik Waage, profesor de drept la Universitatea din sudul Danemarcei, a declarat ziarului național danez Berlingske că ordinul de eliminare a efectivului de nurci a fost „ilegal”.

În Suedia, 10 ferme de nurcă au fost identificate ca având focare Covid-19. Nu există un bilanț oficial al numărului de ferme de nurci din Suedia, dar Benny Andersson, CEO al organizației suedeze pentru drepturile animalelor, Djurens Rätt, spune că sunt undeva între 35 și 40.

Andersson nu crede că nurcile din Suedia vor fi sacrificate special din cauza COVID-19. „Acest lucru se datorează în principal faptului că suntem în sezonul în care majoritatea nurcilor, altele decât stocul păstrat pentru de reproducție, au fost deja sacrificate”, a spus el, conform The Guardian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel