Curăță mașina de spălat cu acid citric. Iată trucul de care te vei îndrăgosti

Curăță mașina de spălat cu acid citric. Iată cum. Foto: Freepick @rawpixel.com
Curăță mașina de spălat în mod regulat și nu vei avea probleme cu ea.

În zilele noastre, mașina de spălat rufe rămâne unul dintre cele mai scumpe aparate de uz casnic. Dacă nu ai grijă, mașina de spălat se va strica destul de repede. Din motive întemeiate, cuva mașinii de spălat este locul ideal pentru formarea mucegaiului și a depunerilor de calcar, care îi pot reduce durata de viață.

Prin urmare, întreținerea regulată a mașinii de spălat este esențială, iar una dintre cele mai bune modalități este folosirea unor ingrediente naturale.

Pliculețele cu silica gel valorează cât aurul. De ce să nu le mai arunci NICIODATĂ

Apa dură, responsabilă de depunerile de calcar, și reziduurile de detergent murdăresc mașina de spălat. În timp, mizeria și calcarul pot provoca o defecțiune a dispozitivului, care duce la un consum mai mare de energie. Prin urmare, curățarea mașinii de spălat este esențială dacă dorești să funcționeze mai mulți ani.  Pentru a realiza acest lucru, te poți baza pe un ingredient remarcabil.  

Dacă bicarbonatul de sodiu și oțetul alb sunt printre cele mai folosite produse pentru curățarea mașinii de spălat, acidul citric nu trebuie neglijat. Pentru a-l folosi în acest scop, pur și simplu, toarnă 120 de grame în cuva mașinii de spălat și pornește cel mai lung ciclu de spălare, alegând o temperatură ridicată.

Curăță frigiderul în câteva secunde cu trucul magic al foliei alimentare

În acest fel, vei putea neutraliza foarte eficient mirosurile neplăcute, care pot fi emanate din mașina de spălat, în timp ce descompune calcarul acumulat în interior. Dar asta nu este tot, deoarece acest proces elimină și ciupercile și bacteriile care s-au adunat în cuvă.

Dacă nu ai acid citric, poți opta pentru  suc de lămâie  sau chiar pentru apa de gură, care are o acțiune dezinfectantă.

Alte alternative pentru curățarea mașinii de spălat

Utilizează oțet alb și bicarbonat de sodiu pentru a curăța mașina de spălat.

Oțetul alb este produsul natural prin excelență atunci când vine vorba despre întreținerea regulată a mașinii de spălat și, pe bună dreptate, puterea sa dezinfectantă și de curățare acționează perfect asupra urmelor de calcar și mucegai, prezente în interiorul aparatului electrocasnic.

Însoțit de bicarbonat de sodiu, oțetul alb va absorbi mai bine mirosurile neplăcute și va îndepărta mai ușor calcarul, petele, murdăria și urmele de mucegai.

Pune un pliculeț de ceai în mașina de spălat. Efectul uimitor pe care-l vei vedea pe haine, în special pe cele negre

Toarnă 500 ml de oțet alb în cuvă și 6 lingurițe de bicarbonat de sodiu în sertarul de detergent  al mașinii de spălat.  Pornește un ciclu de spălare gol, alegând cea mai ridicată temperatură.

Ulterior, va fi important să activezi un alt ciclu de clătire pentru a îndepărta reziduurile de calcar și oțet. Nu uita să scoți filtrul pentru a-l curăța. De asemenea, curăță și garnitura de cauciuc a ușii cuvei.

Reține că o curățare regulată a mașinii de spălat este esențială dacă dorești să-i prelungești durata de viață și să-i păstrezi eficiența. Hainele spălate vor fi mai curate și vor mirosi frumos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel