Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cum trebuie să îți pilești unghiile. Dacă vă faceți manichiura în mod regulat, este posibil să nu fi învățat niciodată cum să vă piliți unghiile în siguranță. Pilirea menține unghiile puternice și sănătoase, dându-le în același timp forma dorită.
Este posibil să folosiți incorect pila și să vă faceți de fapt unghiile mai slabe și mai zimțate. Tina Dobre, nail artist și trainer, a venit cu o serie de sfaturi practice despre îngrijirea corectă a unghiilor, de la igienă la partea estetică. Nail artistul a vorbit în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola cum ne deteriorăm unghiile.
”Ar trebui să se pună mai mult accent pe sănătatea unghiilor și pe stilizare. Din punctul meu de vedere, în România nu se pune atât de mult accent pe partea asta. Lucrăm în tehnica rusească, pe ”uscat”, iar în momentul în care clienta vine, îi desfacem în față punga și dovedim că avem instrumente sterile.
Cu instrumentarul putem să luăm anumite boli cu transmitere de care greu scăpăm. Infecțiile acestea care se pot transmite în salon de către noi, tehnicieni, sunt lucruri mai grave sau mai puțin grave. Cel mai des ne confruntăm cu onicoliza. Este desprinderea unghiei de pe patul unghial. Această onicoliză apare din mai multe motive.
Putem să pilim excesiv, din cauza unor arsuri chimice. Și clienta poate contribui la asta. În primul rând, vorbim de smulgerea unghiilor. Dacă ne smulgem unghia cu dinții sau ne curățăm acasă manichiura, putem să pilim excesiv și se va subția, va fi foiță de ceapă. Modul în care îți cureți unghia, o strică.
Trebuie să îndepărtăm toată zona infectată, să o curățăm, să o igienizăm și clienta nu mai are atât de multe variante. Unghia trebuie să fie scurtă, trebuie să vină mai des la întreținere. După ce curățăm unghia, facem o protezare și funcționează ca un aparat dentar care îndreaptă dinții. Încercăm să îndreptăm unghia, ca aceasta să își revină la normal, 2-3-4 luni”, a spus Tina Dobre, nail artist și trainer, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Dacă aveți unghii lungi, procesul de pilire a acestora este ușor diferit față de modul în care ați pili unghiile mai scurte. Dacă doriți să scăpați de lungimea în plus, tăiați unghia înainte de a o pili.
- Gândiți-vă la unghie în două secțiuni: cea dreaptă și cea stângă.
- Țineți degetele spre față. Puteți face acest lucru făcând un pumn pe jumătate, cu partea inferioară a încheieturii mâinii în sus și unghiile îndoite spre față.
- Începeți de la unul dintre colțurile exterioare și șlefuiți spre centru. Nu șlefuiți înainte și înapoi de-a lungul întregului vârf al unghiei, deoarece puteți deteriora unghia.
- Când obțineți lungimea și forma dorită pe o parte, piliți din colțul opus spre centru.
- Mergeți încet. Dacă șlefuiți prea repede, veți îndepărta prea multă unghie prea repede, ceea ce face dificilă obținerea formei dorite, potrivit Healthline.
Puteți modela unghiile scurte la fel ca și unghiile lungi, cu mici diferențe. Nu este nevoie să tai unghiile dacă sunt deja scurte, dar dacă sunt inegale, taie-le pe toate cam la aceeași lungime. Începe de la colțul exterior și șlefuiți spre mijloc, apoi treci la colțul opus. Nu tăia înainte și înapoi.
În cazul unghiilor scurte, este deosebit de important să o iei încet, deoarece, dacă devin prea scurte, poate fi dureroase.
Atunci când vă piliți unghiile, nu vreți să aduceți pila înainte și înapoi pe unghie într-o mișcare de ferăstrău. Acest lucru poate sfărâmă unghia și chiar poate deteriora patul unghiei și cuticula.
Întreaga unghie se poate mișca (un fel de dinte slăbit) dacă o piliți în acest fel.
Onicoliza este o afecțiune în care unghia se separă de ”patul” unghiei, de piele. Onicoliza nu este neobișnuită și are mai multe cauze posibile. Ce trebuie reținut este faptul că această afecțiune se remediază în câteva luni, deoarece unghiile, atât cele de la mâini, cât și cele de la picioare, nu se lipesc de la sine de ”patul” unghiei.
Astfel, odată identificată cauza și rezolvate simptomele, până la creșterea unghiei sănătoase și acoperirea în întregime durează 4-6 luni, în cazul celor de mână, respectiv 8-12 luni la cele de la picioare.
Cauzele care duc la apariția onicolizei includ:
- leziunile la nivelul unghiei. Purtarea unor pantofi strâmți pot duce la leziuni;
- alergie la produsele folosite pentru îngrijirea unghiilor, cum ar fi dizolvantul pentru lacul de unghii sau cel pentru curățarea unghiilor false;
- trauma. Mâna prinsă la ușă sau lovirea accidentală a piciorului de mobila din casă;
- reacție la un medicament.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...