Cum trebuie să îți alegi ochelarii de soare. De ce mărimea acestora este importantă

cum trebuie sa iti alegi ochelarii de soare - FOTO: Freepik@valuevitality
Cum trebuie să îți alegi ochelarii de soare. Sunt câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont. 

Cum trebuie să îți alegi ochelarii de soare. Pe lângă faptul că oferă protecție împotriva razelor UV, ochelarii de soare fac adesea parte dintr-o declarație de modă generală, fiind purtați de persoane din toate colțurile lumii.

Cu toate acestea, deși ochelarii de soare sunt meniți să ofere protecție, opticianul Dr. Andy Hepworth a dezvăluit pentru DLuxe că ”doar 40% dintre oameni citează protecția ochilor ca fiind un motiv pentru a purta ochelari de soare”. Acest lucru sugerează că o mare parte dintre purtători iau în considerare doar factori precum stilul, potrivit Glam.

Mărimea ochelarilor de soare, importantă

În timp ce ochelarii de soare sunt foarte buni pentru a ne proteja ochii, există mulți factori care pot fi ușor ascunși sub preș. Nu numai că trebuie să vă gândiți la protecție, dar trebuie să vă gândiți și la mărime.

După cum se pare, da, mărimea contează - cel puțin când vine vorba de ochelarii de soare. Dimensiunea perechii de ochelari de soare poate ajunge să aibă un impact asupra gradului de protecție pe care îl primesc ochii tăi, așa că este un factor incredibil de important de luat în considerare.

Ochelarii de soare mai mari îți oferă mai multă protecție. Alegerea unei noi perechi de ochelari de soare este întotdeauna o experiență interesantă .Deși este ușor să te lași dus de val, există anumiți factori pe care nu ar trebui să îi ignori - și anume, câtă apărare vor primi ochii tăi de la soare.

Dr. Rebecca Taylor, oftalmolog din Nashville, a explicat de ce este atât de important acest aspect. 

Vezi și: Sindromul de joncțiune pielo-ureterală. Semnul pe care-l poți primi atunci când bei apă: Apare asta, dar mulți o ignoră. Pacienții vin cu această afecțiune de care n-au știut niciodată

”Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Cu ochelarii mici și rotunzi de John Lennon, primești raze împrăștiate care vin din toate părțile. Desigur, scopul ochelarilor de soare este de a evita ca aceste raze să ajungă în apropierea zonei ochilor, de aceea ochelarii mai mari ajută. Cel mai important lucru este ca ochelarii de soare să blocheze între 99 și 100% din razele UVA și UVB”, a precizat dr. Rebecca Taylor.

Fără acest element, este posibil ca ochelarii de soare mai mari să nu vă poată ajuta ochii la potențialul lor maxim. Din fericire, există câteva moduri excelente de a stiliza ochelarii de soare supradimensionați, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că noii dvs. ochelari de soare vă vor face fața să arate ridicol. De fapt, unele persoane chiar preferă aspectul ”supradimensionat”.

Vezi și: Ce înseamnă când visezi păianjeni. Mesajul clar pe care ți-l dă corpul

Cum alegi ochelarii de soare

Alegerea unei noi perechi de ochelari de soare este întotdeauna o experiență interesantă. Deși este ușor să te lași cuprins de toate acestea, există anumiți factori pe care nu ar trebui să îi ignori - și anume, cât de multă apărare vor avea ochii tăi împotriva soarelui.

Acum știi că ai nevoie de ochelari de soare mai mari, dar rămâne o întrebare importantă. Cât de mari trebuie să fie? Desigur, cunoașterea mărimii perfecte pentru fața ta poate fi dificilă, mai ales dacă faci o comandă online, fără a fi îndrumat în magazin. Cu toate acestea, există câteva modalități simple prin care puteți găsi dimensiunea perfectă pentru fața dvs. în cel mai scurt timp.

Prima metodă pe care o puteți încerca este folosirea unui ghid online pentru a găsi mărimea ochelarilor de soare. De acolo, ar trebui să puteți să vă măsurați fața și să vă folosiți propriile măsurători în raport cu o diagramă de mărime, ceea ce ar trebui să vă ajute să vă decideți. Cu toate acestea, dacă acest lucru vi se pare puțin intimidant, aveți întotdeauna opțiuni alternative.

În loc să folosiți un tabel de mărimi online pentru a vă măsura perechea perfectă de ochelari de soare, puteți oricând să mergeți direct într-un magazin pentru a cere asistență profesională. Asigură-te că îi spui vânzătorului că îți dorești o acoperire maximă pentru ochi. În acest fel, nu va exista nicio îndoială dacă aveți sau nu dimensiunea corectă pentru fața dumneavoastră.

Vezi și: Vene faciale, vase de sânge pe față: de ce apar și cum pot scăpa de ele. Greșeala zilnică pe care o faci. Singurele 2 metode care pot repara capilarele sparte

Ce trebuie să știi despre ochelarii cu lentile negre sau polarizate

Ochelarii de soare mai închiși la culoare nu înseamnă întotdeauna că oferă mai multă protecție UV Atunci când căutați ochelari de soare, nu vă lăsați păcălit să credeți că, cu cât lentilele sunt mai închise la culoare, cu atât sunt mai sigure pentru ochii dumneavoastră. Doar ochelarii de soare cu protecție UV 100% oferă siguranța de care aveți nevoie.

Lentilele polarizate reduc strălucirea, dar nu blochează razele UV. Lentilele polarizate sunt concepute pentru a reduce strălucirea care ricoșează de pe suprafețe reflectorizante, cum ar fi apa sau drumurile. Polarizarea în sine nu oferă protecție UV. În schimb, oferă o experiență vizuală mai bună pentru anumite activități, cum ar fi condusul, plimbarea cu barca sau golful.

Există lentile polarizate realizate cu o substanță care blochează UV. Verificați eticheta ochelarilor de soare polarizați pentru a vă asigura că aceștia oferă protecție UV maximă, potrivit AAO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel