Cum trebuie, de fapt, să alegi hârtia igienică. Adevărul murdar despre aceasta

hartia igienica - FOTO: Freepik
Hârtia igienică nu este atât de inofensivă precum credem. Un detaliu murdar a ieșit la lumină despre aceasta.

Hârtia igienică este mai periculoasă decât credem. Cercetătorii au efectuat un mic studiu în Japonia cu 32 de studenți la asistență medicală, cerându-le să folosească mănuși medicale curate atunci când mergeau la toaletă și să examineze apoi bacteriile de pe mănuși. Persoanele care s-au șters cu hârtie igienică au avut în medie aproape 40.000 de bacterii diferite atașate de mănușile lor.

În schimb, utilizatorii de bideu au avut de aproape 10 ori mai puține bacterii pe mănuși. Studiul a fost de mică amploare, iar cercetări ulterioare sunt necesare pentru a evalua mai riguros efectele utilizării bideurilor în comparație cu hârtia igienică.

”Le recomand tot timpul pacienților mei cu scaune moi, cum ar fi în cazul sindromului de colon iritabil, care consideră că ștergerea constantă le face pielea curată.

Bideurile sunt, de asemenea, excelente pentru oricine care ar putea avea probleme de echilibru sau de coordonare întinzându-se înapoi pentru a se șterge și sunt fantastice mai ales pentru persoanele cu hemoroizi, fisuri anale sau pentru cele care se recuperează după naștere”, spune Trisha Pasricha, instructor de medicină la Harvard Medical School, potrivit The Washington Post.

Vezi și: Gustarea care previne adenomul de prostată. Bilic: Un rău necesar. Face bine la interior

Beneficiile utilizării bideurilor

Utilizarea bideurilor nu aduce beneficii doar pentru buzunarul tău, ci și pentru mediu. Un bideu utilizează o cantitate mică de apă la fiecare utilizare, în timp ce consumul de hârtie igienică generează deșeuri semnificative. Producția unei role de hârtie igienică necesită aproximativ 1,5 kilograme de lemn și mai mult de șase galoane de apă.

Deși poate fi inițial ciudat să treci la utilizarea bideului, nivelul de prospețime oferit de acesta este dificil de egalat de simpla ștergere cu hârtie igienică.

Vezi și: Efectul nebănuit al înjurăturilor. Ancuța Coman-Boldișteanu: Te-ai răcorit. E o descărcare

Cum să folosești un bideu

Există o mică curba de învățare când vine vorba de reglarea presiunii apei, iar dacă bideul nu are un uscător, va trebui să usuci zona cu o foaie de hârtie igienică sau un prosop curat.

Pentru a începe să utilizezi un bideu, nu este nevoie să achiziționezi o toaletă nouă. Accesoriile pentru scaunul de toaletă pot costa în jur de 50 de dolari. Este important să măsori toaleta și să iei în considerare locația prizei electrice atunci când faci achiziții.

Vezi și: Furia, emoția puternică folosită în mod constructiv. Ancuța Coman-Boldișteanu: Ne spune că avem nevoie de o schimbare. Este ca un motoraș

Alegerea hârtiei igienice

Dacă nu ești încă pregătit să folosești un bideu, poți îmbunătăți igiena personală alegând hârtie igienică cu două straturi sau mai mult.

Hârtia igienică vândută în Statele Unite este adesea fabricată din lemn provenit din pădurea boreală din Canada. Numărul de straturi pe foaie este o considerație importantă. Hârtia cu un singur strat este mai subțire și mai aspră pe piele, în timp ce hârtia cu două straturi oferă un nivel mai mare de confort.

Vezi și: Legătura dintre anxietate și insomnie. Metode pentru a avea un somn odihnitor

Igiena după urinare și defecație

De obicei, bărbații nu se șterg după urinare. Femeile sunt sfătuite să se șteargă din față în spate după urinare sau defecație pentru a preveni riscul ca bacteriile fecale să ajungă la uretră.

Pentru a evita iritația pielii, se recomandă să nu vă ștergeți cu forță, ci să îndepărtați ușor excesul cu un șervețel.

De asemenea, este important să închideți capacul toaletei înainte de a trage apa, deoarece acest gest ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor în încăpere.

În concluzie, atât bideurile, cât și alegerile de igienă personală pot varia în funcție de preferințele individuale și de considerațiile de mediu, dar igiena corespunzătoare rămâne o prioritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel