Cum știi dacă suferi de anxietate. Simptomele fizice

Job  FOTO: pexels.com
Anxietatea și stresul vă pot afecta calitatea vieții, a relațiilor de muncă sau de familie.

Tulburarea de anxietate socială poate fi o afecțiune mentală cronică, dar învățarea abilităților de adaptare în psihoterapie și administrarea de medicamente vă poate ajuta să câștigați încredere și să vă îmbunătățiți capacitatea de a interacționa cu ceilalți, scrie medicul cardiolog Vasi Rădulescu pe blogul său.

Potrivit acestuia, semnele și simptomele tulburării de anxietate socială pot include: frica de situații în care puteți fi judecat negativ, teama intensă de a interacționa sau de a vorbi cu străinii, teama că ceilalți vor observa că păreți anxios, frica de simptome fizice care vă pot cauza jenă, cum ar fi înroșirea, transpirația, tremuratul sau faptul că aveți o voce tremurândă, evitarea de a face lucruri sau de a vorbi cu oamenii, frică sau anxietate intensă în timpul situațiilor sociale.

Ca simptome fizice, medicul Vasi Rădulescu amintește: înroșirea, bătăi rapide ale inimii, tremurături, diaree sau greață, dificultăți în respirație, amețeală, senzația de lacună, tensiune musculară etc.

”Simptomele tulburării de anxietate socială se pot schimba în timp. Ele pot să se acutizeze dacă vă confruntați cu multe schimbări, stres sau cerințe noi. Deși evitarea situațiilor care produc anxietate vă poate face să vă simțiți mai bine pe termen scurt, este probabil ca anxietatea să continue pe termen lung dacă nu urmați un tratament”, mai notează doctorul pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel