Cum știi că ai un colon sănătos. Dieta care îți arată asta
09 oct, 09:45

Legumele si fructele trebuie alese cu grijă
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, vorbește, pe rețelele sociale, despre semnele unei diete sănătoase.

Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară de la USAMV Cluj, spune, într-o postare pe rețelele sociale, că dieta pe bază de ”alimente vegetariene stimulează eliberarea de gaze”. Acesta mai vorbește despre un studiu care susține că ”flatulența este un semn al unei diete sănătoase și a unui colon sănătos”.

”Știați că

Dieta bazată pe alimente vegetariene stimulează eliberarea de gaze?

Un studiu realizat pe un grup de bărbați la Centrul de cercetare biomedicală a ficatului și a bolilor digestive din Barcelona (Spania) a ajuns la concluzia că prin consumul de alimente vegetale se stimulează activitatea anumitor tipuri de bacterii care fermentează fibrele vegetale pentru a-și produce hrană, acțiune din care rezultă....mai multe eliminări de gaze!

G Ad:

Bacteriile care fermentează fibrele alimentare sunt cunoscute sub numele de bacterii „bune” deoarece eliberează acizi grași cu lanț scurt și alți metaboliți importanți pentru sănătate. Așa cum au afirmat și cercetătorii, „flatulența este un semn al unei diete sănătoase și a unui colon sănătos””, notează profesorul.

Ştiri Recomandate

6 alimente banale care pot preveni cancerul
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri