Acest tratament învinge cancerul și...
Imperfecțiunile tenului adult pot avea diferite cauze, de la cele hormonale, până la cele cosmetice. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical despre cum trebuie curățat tenul cu imperfecțiuni.
”Eu recomand curățarea tenului cu ape micelare citrice, dar nu tari. Apa cu portocale este una dintre cele mai dorite în sensul acesta și lucrează foarte bine, curăță foarte bine și dă și o senzație foarte bună de curat. Putem să folosim creme de demachiere, putem să folosim mouse-uri de demachiere, important e să nu spălăm agresiv, să nu folosim săpunuri foarte agresive.
E foarte important, curățarea să fie făcută cu produse dedicate exact situației pe care o avem la momentul respectiv, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Moldovan, fondatorul PLUSH BIO.
Vezi și: Papucii te pot îmbolnăvi. La ce să fii atent
Ioana Marinescu a vorbit și despre care sunt principalele cauze care duc la apariția imperfecțiunilor tenului.
”Mi s-ar părea minunat să putem să gestionăm din tinerețe această situație și să nu ajungem să avem o acnee adultului, dar dacă ajungem acolo, ea poate să aibă de asemenea câteva cauze. În general cele mai întâlnite sunt cauzele hormonale și aici automat este important să se meargă la un medic ginecolog care să creeze un profil hormonal și să se vadă exact dacă este o problemă.
Sunt bacterii care pot să populeze tenul și atunci să stimuleze apariția acneei. Iar pentru asta trebuie clar curățat cu active dedicate igienizării și sterilizării tegumentului, în sensul acesta. Sunt multe tinere care merg la machiaj și după aia se umplu de diferite bubițe.
La noi cred că a evoluat suficient de mult igiena în cabinetele cosmetice și în cabinetele de make-up profesional încât să nu existe această problemă și sunt sigur că doamnele sau make-up artistele meke- up artiștii țin cont de igiena foarte bună după fiecare client. E foarte important ca după fiecare client pe care îl marchează să sterilizeze instrumentarul, dar sunt sigură că se întâmplă lucrul acesta și acasă”, a mai spus sursa citată.
Stresul, alimentația, dar și medicamentele pot, de asemenea, să influențeze tenul.
”La maturitate pot să fie cauze cauze cosmetice, de stres. Stresul este un factor care influențează extrem de tare acneea. Pot să fie cauzate de o auto-extracție acasă, care nu-i făcută cum trebuie și nu-i făcută în mod steril, pentru că cred că foarte multe dintre noi scoatem în fața oglinzii punctele negre, de exemplu, și ne trezim a doua zi cu nasul super inflamat.
O altă cauză poate să fie alimentația, care dacă este preponderent fast-food sau junk-food, cu siguranță o să își spună un cuvânt destul de neplăcut în ceea ce privește tenul.
Încă o cauză extrem de importantă sunt diferite medicamente care pot să stimuleze acneea. De exemplu, sunt anumite sterilete hormonale care au ca și reacții adverse o acnee vulgară.
Sau pot să fie tot felul de de terapii medicamentoase care să ne creeze această situație. Atunci trebuie să ținem cont de ele și trebuie să vedem dacă apare așa ceva în momentul unei terapii medicamentaoase să oprim sau să discutăm un medic despre ce este de făcut în sensul acesta”, a mai spus Ioana Marinescu.
”Foarte important, dacă folosim un ulei, orice tip de ulei cu pipetă, ca în momentul în care îl aplicăm, ori îl punem în mână, ori dacă îl aplicăm direct pe față, să nu-l atingem de piele, să-l punem undeva mai sus ca să cadă direct pe piele, pentru că uleiul respectiv sau serul respectiv în momentul în care reintroducem pipeta în sticluță o va contamina. E important dacă punem pe piele să nu atingem direct pe piele sau punem în mână și atunci aplicăm pe față.
Alt lucru foarte important. Sunt surori care folosesc aceeași cremă. Este extrem de important dacă mai folosim împreună cu cineva sau dacă folosim chiar singular o cremă, dar dacă avem o borcănel normal, e foarte important să luăm cu o spatulă, cu o linguriță, cu ceva care să nu contamineze, mai ales dacă luăm din borcănel, punem pe față și tot așa. Să nu însămânțăm crema cu ceva impurități de pe pielea feței
În momentul în care scoatem în fața oglinzii foarte important să avem comprese sterile, să sterilizăm zona, după aceea să punem un pic de tonic care să închidă porii, și să nu îi scoatem cu mâinile murdare sau cu unghiile. Extracția ar trebui să o lăsăm să fie făcută într-un cabinet de specialitate și să fie făcută în condiții de curățenie maximă”, a mai precizat Ioana Marinescu.
Vezi mai multe în VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest tratament învinge cancerul și...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Acestea sunt cele mai importante...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...