Cum să scoți apa din urechi. Patru trucuri simple

cum sa scoti apa din urechi - FOTO: Freepik@8photo
Cum să scoți apa din urechi după ce ai făcut duș și ce se întâmplă dacă nu o faci.

Cum să scoți apa din urechi și riscurile la care te supui dacă nu o faci. Nu trebuie să fii înotător pentru a avea apă în canalul urechii. Se poate întâmpla după orice tip de expunere la apă.Apa se poate acumula în urechi, chiar și după un duș. Este posibil să apară o senzație de gâdilat și poate afecta auzul.

În cele mai multe cazuri, apa se scurge din ureche destul de repede. Dar dacă rămâne prinsă, poate fi foarte enervantă și ar putea duce la o infecție a urechii cunoscută sub numele de urechea înotătorului.

"Urechea înotătorului este o infecție a canalului urechii externe, care este os și cartilaj acoperit de piele și rulează de la membrana timpanică (toba urechii) până la exteriorul capului", a declarat Christopher Thompson, MD, otolaringolog la Providence Mission Hospital din Orange County, California.

Apa din urechi poate duce fie la o infecție bacteriană, fie la o infecție fungică și este cel mai adesea cauzată de apă care rămâne în canalul urechii, eventual prinsă în spatele dopului de ceară. Acest mediu umed permite bacteriilor sau ciupercilor să crească. Din fericire, nu este dificil să scoți apa din urechi pe cont propriu. Iată câteva lucruri pe care le puteți face atunci când apa este prinsă în ureche, arată Health.

Vezi și: Lăcrimarea excesivă, cauze. Cum se poate trata și ce înseamnă

Înclinați-vă capul

Cel mai rapid și mai ușor mod de a scoate apa din urechi este pur și simplu prin schimbarea poziției capului prin înclinarea acestuia. Pentru a ajuta la extragerea apei din ureche, creați un vid prin înclinarea laterală a capului și odihnindu-vă urechea pe palmă pentru a forma o etanșare. Apoi mișcați mâna înapoi și înainte, rapid, dar ușor. Mențineți capul înclinat până când apa se scurge din ureche.

Ați putea, de asemenea, să vă întindeți pe partea în care apa a intrat în urechi, cu capul pe un prosop pentru a absorbi apa.

Vezi și: Berea, aliment și băutură cu efecte asupra sănătății. Cum o poți prepara acasă

Trageți ușor de ureche

Un alt mod simplu de a scoate apa din ureche este de a trage ușor pe lobul urechii spre spate sau în jos,

"Acest lucru poate muta adesea cartilajul canalului urechii, făcându-l mai drept pentru a încuraja scurgerea apei. Medicii trag ușor de ureche în acest fel atunci când vrem să examinăm urechea și membrana timpanică", a explicat dr. Jethanamest.

Spălați-vă urechea

Dacă gravitația și mișcarea nu funcționează, puteți încerca să vă spălați urechea cu un amestec 50/50 de alcool și oțet alb, folosind un picurător sau o seringă mică, a spus dr. Thompson.

"Alcoolul ajută la uscarea urechii, iar oțetul creează un mediu acid în care bacteriilor nu le place să crească", a explicat dr. Thompson.

Aplicați trei sau patru picături de amestec în ureche, apoi frecați ușor exteriorul urechii. După 30 de secunde, înclinați capul în lateral pentru a lăsa amestecul să se scurgă. Rețineți că nu trebuie să utilizați această metodă dacă aveți o infecție a urechii externe, timpan perforat.

Vezi și: Scuipatul, riscuri pentru sănătate. Ce boli poate transmite

Utilizați un uscător de păr

Pentru a vă ajuta să vă uscați urechea, puteți încerca să utilizați un uscător de păr pe o temperatură scăzută / rece, a sugerat dr. Jethanamest. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spune că ar trebui să păstrați uscătorul de păr la câțiva centimetri distanță de ureche. În timp ce se deplasează înainte și înapoi, trageți ușor în jos pe lobul urechii.

Cum scoți apa din urechea unui copil

Pentru adulți, accelerația a fost mai mică din cauza diametrului mai mare a canalelor urechii. Cercetătorii au spus că volumul și poziția generală a apei în canal modifică accelerația necesară pentru eliminarea acesteia.

„Din experimentele noastre și modelul teoretic, ne-am dat seama că tensiunea de suprafață a fluidului este unul dintre factorii cruciali care promovează blocarea apei în canalele urechii", a spus Anuj Baskota, cercetător.

Din fericire, cercetătorii au spus că există o soluție care nu implică nicio clătinare a capului.

„Probabil, punerea a câteva picături de lichid cu tensiune superficială mai mică decât apa, cum ar fi alcoolul sau oțetul, ar reduce forța de tensiune a suprafeței permițând apei să iasă din ureche", a spus Baskota.

Vezi și: Cum îți afectează chiloții tanga sănătatea. Dacă afli asta, sigur nu-i vei mai purta

Când apa din urechi devine o urgență medicală

Dacă sfaturile de mai sus nu funcționează, iar senzația de lichid există de mai mult de câteva zile, este cazul să vă adresați unui medic specialist.

Ce se poate întâmpla când ai urechile înfundate

Sunetele devin înăbușite când ai răcit? Urechile parcă sunt închise după ce ai făcut baie? Înfundarea urechilor este o afecțiune enervantă care poate îngreuna auzul. În timp ce o ureche înfundată poate indica o infecție a urechii, aceasta ar putea fi, de asemenea, un semn de acumulare de ceară, o modificare a presiunii aerului sau o infecție a sinusurilor. Odată ce ați descoperit ce a dus la apariția urechilor înfundate starea va fi mai ușor de tratat și, probabil, vei putea preveni repetarea acesteia în viitor.

Vezi și: Certificat de handicap pentru pacienții cu cancer. Bogdan Tănase: O boală cronică ce trebuie tratată toată viața. E o sursă de venit în plus

Simptomele urechilor înfundate

Urechile înfundate cauzează de obicei iritații sau disconfort sub forma unei senzații de plin în urechi și a auzului înăbușit. De obicei nu provoacă durere, decât în cazul în care suferiți de o infecție a urechii. Urechile înfundate pot, însă, duce la amețeli, deci asigurați-vă că nu efectuați mișcări rapide dacă vă confruntați cu acest simptom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel