Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cum să faci cea mai limpede supă de pui. O supă făcută în casă este reconfortantă, plăcută și poate fi și medicament atunci când suntem răciți. De asemenea, oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Substanța spumoasă de culoare gri-verzuie este denumită (în mod tehnic) "spuma supei" sau, mai politicos, "impurități". Indiferent dacă termenul este științific sau nu, ceea ce se întâmplă în oală pentru a produce această substanță este cu siguranță legat de știință.
Proteinele rătăcitoare care au pătruns din carne, oase și legume cu conținut mai mare de proteine se coagulează datorită căldurii și ajung la suprafață.
Această spumă spumoasă va fi observată prima dată după ce lichidul ajunge la fierbere, deoarece temperatura este direct legată de coagulare; pe scurt, cu cât este mai mare căldura, cu atât proteinele se coagulează mai rapid, potrivit All Recipes.
Spuma de deasupra supelor de pui nu este nocivă, este doar neplăcută. Dar acea neplăcere se referă doar la aspect (și, poate, la textură), nu și la gust, deci decizia de a elimina această substanță este pur și simplu o chestiune de preferință.
Dacă obiectivul dvs. este de a obține o supă clară, cu gust curat sau un consomé redus, atunci va fi necesar să o îndepărtați.
Când vine vorba de îndepărtarea acestei "spume enervante", strecurarea este metoda potrivită. La fel cum ați scoate frunzele dintr-o piscină, un sită cu plasă fină sau o sită cu pânză metalică trecută pe suprafața lichidului și pe marginea oalei va face treaba destul de bine, dar nu vă așteptați să fie un proces rapid.
Ar trebui să alocați în medie 10-20 de minute pentru a efectua acest pas. Odată ce supa s-a răcit, strecurarea prin mușelină sau tifon își face bine treaba (deși, acest pas final de strecurare nu ar trebui să fie lăsat să facă totul singur).
Dacă începeți procesul supei cu apă rece pe care o aduceți treptat la fierbere, căldura care crește treptat va face proteinele coagulate să fie ușor mai ușor de văzut și de îndepărtat.
Supa de pui - FOTO: Freepik@fabrikasimf
Un mic "truc al meseriei" este să amestecați niște albușuri bătute în supă după ce a atins punctul de fierbere. Proteinele din albușuri se vor lega de celelalte particule coagulate și vor oferi o bulă ușor de recunoscut și de îndepărtat.
Dar, dacă există o mulțime de ingrediente mici în supă cum ar fi legume, acestea ar putea să rămână prinse în această soluție, așa că procedați în consecință.
Vezi și: Top 5 idei de cadouri de Crăciun. Cum dăruiești face diferența
În cele din urmă, puteți opta pentru o oală sub presiune. Casa dvs. nu va răsuna de aroma de pui și legume fierte, dar impuritățile se vor lipi de fundul oalei și supa va ieși clară.
Spuma care se formează deasupra supei de pui este rezultatul proteinelor coagulate din bulion în timpul procesului de gătire. Acest strat de spumă sau spumă deasupra supelor apare mai ales atunci când se fierbe carne, cum ar fi puiul.
Spuma este formată în principal din proteine, grăsimi și alte impurități care se ridică la suprafață pe măsură ce supa fierbe. În timpul procesului de gătire, aceste impurități se unesc pentru a forma spuma, care poate fi îndepărtată cu ușurință cu o lingură sau o spatulă și aruncată.
De obicei, acest strat de spumă nu este dăunător, dar mulți bucătari îl îndepărtează pentru a obține o supă mai clară și mai curată în gust. Îndepărtarea spumei ajută și la eliminarea unor impurități și grăsimi în exces, contribuind astfel la obținerea unui produs final mai sănătos și mai plăcut din punct de vedere vizual și gustativ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...