Cum să ai un păr strălucitor în 5 PAȘI. Ce PERIE trebuie să folosești ca să NU-ți mai CADĂ părul

Cum sa ai un par stralucitor - Foto: Pexels @lookstudio
Specialistul în frumusețe Diana Baicu a vorbit despre cum să avem un păr strălucitor și sănătos.

"Rutina noastră obișnuită de îngrijire a părului face diferența, adică ceea ce facem zi de zi.

Dar există totuși trucuri cu ajutorul cărora putem să avem un păr strălucitor și cu foarte mult volum, ceea ce ne dorim cu toții.

Primul pas ar fi spălarea corectă a părului. Spălarea corectă înseamnă și produsul potrivit. De exemplu, șamponul spumă este special conceput pentru a avea părul strălucitor, este mult mai ușor de folosit, în sensul că se aplică mult mai ușor și se înlătură mult mai ușor din păr. Șamponăm întotdeauna părul de două ori și după ce am aplicat șamponul avem grijă să nu frecăm părul, ci folosim, așa cum știm deja, apă călduță, nici prea caldă, nici prea rece.

Și întotdeauna îl tamponăm cu prosopul. Folosim un prosop cât mai moale. Dacă vrem un păr strălucitor nu sărim niciodată peste folosirea măștii", potrivit Dianei Baicu. 

Iulia Albu și-a pierdut jumătate din PĂR. Afecțiunea care a marcat-o: Cu vitamine nu e suficient! Am făcut și foarte multe injecții în scalp

Cum alegem șamponul potrivit pentru tipul nostru de păr

 

"Alegem șamponul în funcție de efectul pe care-l dorim. Dacă vrem volum, atunci ne alegem un șampon pentru volum. Produsele sub formă de spumă sunt pentru toate tipurile de păr și le dă un plus de strălucire, deci e potrivit pentru toală lumea.

Dacă avem părul degradabil, atunci trebuie să ne alegem un produs care ne repară părul.

Revenim la mască și conditioner (n.r. balsam). Dacă ne dorim păr strălucitor, întotdeauna folosim aceste produse. Folosim și uleiul de păr.

Părul care este foarte sănătos, el are implicit și o strălucire specială, dar în cazul în care nu avem o rutină corectă și vrem doar un efect pe moment, putem apela la aceste trucuri.

Uleiul de păr îl putem folosi în 5 feluri diferite și despre asta aș vrea să vorbesc:

Îl aplicăm pe părul uscat. Pe lungime medie de păr aplicăm 2 pompe de ulei. O pompă de ulei o punem între palme și o aplicăm pe părul uscat, doar pe lungimi și vârfuri, nu la rădăcină. Dacă ne-am spălat părul, aplicăm șamponul, ștergem cu prosopul, aplicăm masca și conditioner-ul și aici vă dau trucul: dacă ne dorim un plus de strălucire aplicăm conditioner-ul și apoi, în conditioner, punem ulei de păr. Le amestecăm cu ajutorul unei spatule și folosim conditioner-ul ca atare.

Același lucru facem și dacă vrem să aplicăm o mască de păr. Amestecăm masca de păr cu uleiul și menținem conditioner-ul 2 - 3 minute pe păr și apoi clătim.

Dacă folosim mască de păr, o amestecăm cu o pompa de ulei și o menținem 1 minute pe păr, pentru strălucire și hidratare.

Dacă ne dorim să mascăm vârfurile despicate sau ne facem bucle și vrem să le reîmprospătăm a doua zi, atunci folosim un produc special pentru vârfuri pe care-l amestecăm cu uleiul de păr în cantitate mică și-l aplicam pe lungimea firului de păr.

Mai există și spray-uri directe care oferă strălucire pe care le aplicăm la nivelul întregului păr, le lăsăm câteva secunde și apoi venim și aplicăm instrumentul care emană căldură ca uscătorul de păr, placa sau ondulator", a mai spus specialistul în frumusețe. 

Cum să-ți faci o mască pentru un păr mai DES și mai BOGAT. 6 rețete uimitoare cu ingrediente din bucătărie

Ce perie de păr trebuie să folosim. Cum să nu ne mai cadă părul

 

"Atunci când părul este ud îl disciplinăm cu degetele, cu mâna, îl uscăm în proporție de 70% - 80%, apoi luăm un piaptăn cu dinți rari și abia apoi folosim peria.

Dacă vrem un păr strălucitor sunt perii special concepute să ofere un plus de strălucire părului. Aceste perii au întotdeauna peri de păr de mistreț, deci păr natural de mistreț.

Părul de mistreț are proprietatea de a nu ne rupe firele de păr naturale și să ne difuzeze uleiulile natuale de la nivelul scalpului la nivelul părului. Este un tip de păr care se folosește la periile de păr de calitate superioară", a mai spus ea.

Uscătoarele de păr pe care trebuie să le folosim dacă vrem un păr strălucitor

 

"Aș vrea să spun de uscător. Dacă ne dorim un păr strălucitor ar fi bine să folosim unul ionic, un uscător care emană ioni negativi și care ne ajută foarte mult.

În ceea ce privește temperatura la care trebuie să uscăm părul, trebuie să mergem o treapta inferioară, adică temperatura să fie cât mai scăzută cu putință dacă vrem un păr sănătos și strălucitor", a încheiat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel