Cum poți slăbi cu cartofi. Nutriționist: am pierdut 5 kilograme

Cartofii conțin amidon
Nutriționistul Kate Coufal a mâncat cartofi în fiecare zi timp de trei luni și a reușit să slăbească 5 kilograme.

Nutriționistul Kate Coufal spune că ”nu toți carbohidrații sunt considerați egali”. "Carbohidrații sunt, de asemenea, foarte ușor de mâncat în exces din cauza loviturii de dopamină pe care creierul nostru o primește în urma consumului lor",  explică Kate Coufal.

Aceasta adaugă: ”Atât cartofii albi, cât și cei dulci sunt benefici pentru pierderea în greutate și sunt considerați  alimente cu puține calorii”. Un kilogram de cartofi are 400 de calorii, comparativ cu un kilogram de pâine care are 1.200 de calorii. Acest lucru înseamnă că puteți consuma cartofi menținând în același timp un aport caloric scăzut, ajutându-vă să pierdeți în greutate fără să vă simțiți flămânzi. Asta pentru că, potrivit indicelui de sațietate al alimentelor comune, cartofii fierți sunt considerați alimentul cel mai sățios, de aproape 2,5 ori mai mult decât pâinea.

”Toți cartofii sunt săraci în calorii, ceea ce îi face eficienți în dietă. Deși există mici diferențe în ceea ce privește cantitatea de fibre, zahărul natural și cantitățile de micronutrienți, aceste diferențe nu sunt suficient de semnificative pentru a avea un impact asupra pierderii în greutate. (...) Cartofii dulci sunt puțin mai bogați în calorii, dar cu un conținut ridicat de fibre și foarte dens în minerale și antioxidanți. La finalul zilei, alegeți orice tip de cartof vă place cel mai mult - alb, roșu, rugintiu, granat, dulce japonez sau mov - dar asigurați-vă că mâncați coaja, unde se găsesc cele mai multe fibre și micronutrienți. Care este cel mai bun mod de a pregăti cartofii pentru a pierde în greutate. „Unul dintre motivele pentru care cartofii sunt legați de creșterea în greutate este modul în care sunt preparați de obicei. Folosirea uleiului pentru a prăji sau frige cartofii sau adăugarea altor grăsimi, cum ar  unt și lapte, sau brânză presărată, smântână sau bacon, toate acestea adaugă grăsimi și calorii suplimentare și nu sunt benefice pentru pierderea în greutate”, a spus nutriționistul Kate Coufal.

Citește mai mult pe Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel