Prediabetul este un semnal de...
Când îți cumperi ouăle la magazinul alimentar, poți fi sigur că sunt proaspete - sau cel puțin suficient de proaspete pentru a fi utilizate, pentru ca data de valabilitate e inscripționată inclusiv pe cutie. Dar ce faci când ai ouă în frigider de nu mai știu când și nu ești sigur că ele sunt sau nu stricate?
Evident, le poți sparge într-un castron și vei vedea dacă s-au stricat sau nu. Riscul e să dai peste unul stricat care miroase îngrozitor când îl spargi. Există însă modalități mai eficiente și mai rapide:
Ouăle stricate plutesc. Are legătură cu felul în care umezeala se evaporă prin coajă pe măsură ce ouăle „îmbătrânesc ”- iar pe măsură ce umezeala scade, bula de aer din interiorul coajei crește. Deci, pune oul într-un castron sau într-un pahar pline cu apă și vezi dacă plutesc. Așa îți dai seama și cât de vechi sunt. Cu cât sunt mai ridicate la suprafață, cu atât sunt mai vechi și posibil stricate.
Ouăle proaspete se duc la fundul paharului și se „culcă”.
Dacă oul stă ridicat dar tot la fund, e bun, dar nu foarte proaspăt.
Dacă partea îngustă a oului se înclină în sus, este încă ultilizabil, dar nu și proaspăt.
Dacă oul plutește având o parte ridicată deasupra apei, aruncă-l!
O altă modalitate de a testa valabilitatea este să agiți oul lângă ureche: dacă auzi același sunet pe care îl face apa când agiți o sticlă, oul e stricat!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...