Cum își dau seama medicii că un pacient internat este vaccinat „la chiuvetă”. Zeci de pacienți suspectați că au certificate false

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, dr Victor Cauni, spune că destul de mulți dintre pacienții care au ajuns la Terapie Intensivă în valul 4 au recunoscut că nu sunt vaccinați, deși aveau certificate de vaccinare. Au recunoscut însă doar atunci când starea lor s-a agravat și urmau să fie intubați. Din păcate, nu toți scapă cu viață.

Sunt suspiciuni că zeci de pacienți COVID-19 internați la Spitalul Colentina ar fi avut certificate false de vaccinare, susține managerul unității medicale, dr. Victor Cauni, într-o declarație pentru Digi24

Unii pacienți mărturisesc că nu sunt vaccinați contra COVID doar când ajung în stare gravă şi urmează să fie intubați. Managerul spune că ultimul caz de acest fel a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni.

„Ne-am dat noi seama și colegii mei de la pneumologie, de la ATI, și-au dat seama când pacientul nu este vaccinat. Pentru că în marea majoritate a cazurilor, pacienții vaccianți nu fac forme severe și atunci când ai în ATI sau în pneumologie pacient vaccinat cu forme extrem de severe, prima dată noi am învățat să ne punem întrebarea dacă a fost vaccinat la chiuvetă”, a declarat Victor Cauni, managerul Spitalului „Colentina”. 

„Când boala este foarte severă, o serie de pacienți recunosc că, de fapt, nu au fost vaccinați. Asta e o mare durere a noastră, când am văzut pacienți vaccinați , care de fapt erau nevaccinați”, a dezvăluit Victor Cauni.

Întrebat dacă a întâlnit multe astfel de cazuri, managerul a spus: „Nu sunt majoritari, dar au fost de ordinul zecilor, în mai multe luni, în valul 4”.

Dr Victor Cauni a mai spus că acești pacienți recunosc că sunt nevaccinați atunci când sunt aproape de intubare.  

„Când suferința este maximă, atunci pacientul, la întrebările repetate ale medicului: v-ați vaccinat?, recunoaște și probabil - sau cel puțin sper - să regrete. Am avut de curând un caz de pacient tânăr, care la plecare a promis că atunci când va trebui se va vaccina în realitate”, a provestit medicul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel