Cum exercițiile fizice pot ajuta oamenii cu astm

Sunt numeroși alergeni care pot provoca o criză de astm
Un studiu susține că exercițiile fizice – aerobic, antrenament de forță – ar îmbunătăți calitatea vieții oamenilor cu astm și le-ar ameliora simptomele.

Cercetătorii britanici au demonstrat, într-un studiu, că exercițiile fizice precum aerobicul și antrenamentul de forță sau rezistență au ajutat oamenii cu astm. ”A fi activ fizic este recomandat pe scară largă persoanelor cu astm bronșic. A face mai mult de 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată până la viguroasă are beneficii extinse, inclusiv îmbunătățirea funcției pulmonare și controlul astmului.

(...) Dar cercetările au arătat că persoanele care trăiesc cu astm bronșic se angajează într-o activitate fizică mai mică și sunt mai sedentare decât persoanele fără astm. Am vrut să aflăm dacă intervențiile – cum ar fi solicitarea de a efectua exerciții aerobice de câteva ori pe săptămână în sesiuni de grup, împreună cu „stabilirea obiectivelor” – sunt eficiente în a ajuta persoanele cu astm bronșic să fie mai active”, afirmă profesorul Andrew Wilson, de la Școala de Medicină din Norwich.

În studiul realizat de experți de la Universitatea din East Anglia, echipa de cercetare a analizat exercițiile fizice concepute pentru a ajuta oamenii cu astm. S-au analizat 25 de studii separate din întreaga lume care au implicat 1.849 de participanți cu astm bronșic, pentru a vedea dacă simptomele și calitatea vieții lor au fost modificate datorită intervențiilor fizice.

Concluziile au fost surprinzătoare.

Cercetătoarea postuniversitară Leanne Tyson, tot de la Școala de Medicină din Norwich din UEA, a declarat: ”Am descoperit că intervențiile care promovează activitatea fizică au avut beneficii semnificative în ceea ce privește creșterea activității fizice, scăderea timpului petrecut sedentarizat, îmbunătățirea calității vieții și scăderea simptomelor de astm. „Acest lucru este cu adevărat important, deoarece ajutând pacienții să facă schimbări semnificative de comportament le-ar putea îmbunătăți cu adevărat rezultatele pe termen lung”.

Revizuirea britanicilor este publicată în Journal of Health Psychology, arată medicalxpress.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel