Cum elimini cearcănele în doar zece minute, cu 6 produse din bucătărie

Cum elimini cearcănele în doar zece minute - Foto: Freepick @mari_draiser
Cum elimini cearcănele albastre, gri sau negre în doar zece minute. Ține cont de câteva trucuri. Problema afectează și femeile, și bărbații.

Cum elimini cearcănele în doar zece minute, indiferent de nuanța lor de pe ten. Din păcate, persoanele cu cearcăne par mereu obosite și neîngrijite.

Lipsa somnului provoacă apariția cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Dar cearcănele întunecate nu depind doar de somn. Cauzele sunt numeroase și variate. În primul rând,  există și o predispoziție genetică. Printre alte cauze se numără stresul, fumatul, deshidratarea, o alimentație nesănătoasă, la care se adaugă și procesul normal de îmbătrânire.

Vârfuri despicate, cum le elimini fără să le tai. Trucurile bunicii

Cu siguranță, în comparație cu bărbații, femeile au o armă în plus pentru eliminarea cearcănelor: machiajul. De fapt, le pot masca cu diferite produse cosmetice. Pentru a corecta cearcănele trebuie sa știi cum să alegi corectorul potrivit. Pe piață se găsesc diferite produse, care ne sunt de ajutor, în acest sens.

Corectorul galben acoperă bine cearcănele albastre/violet.

Nuanța piersică/caisă a corectorului este indicată în cazul cearcănelor de culoare albastru-deschis.

În timp ce corectorul verde acoperă bine petele roșii. 

Acidul ferulic, ingredientul anti-îmbătrânire pe care trebuie să-l folosești. Te vei îndrăgosti de el. Marinescu: Sunt un fan declarat

Cum elimini cearcănele în doar zece minute. Remediile bunicii, alternativă la cosmetice din magazine

 

Elimină cearcănele în zece minute cu aceste soluții. O alternativă valabilă la cosmeticele din magazine sunt remediile bunicii. Poți atenua cearcănele cu ingrediente naturale, dintre care multe sunt întotdeauna prezente în bucătărie. 

Printre cele mai cunoscute remedii pe care le recomandă bunicile se numără gheața, apa rece și ceaiul de mușețel.

În plus, poți aplica local felii de castraveți sau de cartofi cruzi. Feliile de castraveți și cartofi se țin circa 15 minute. 

Un alt remediu foarte rapid este gelul de aloe vera. Pe lângă faptul că este un excelent agent de vindecare, aloe vera hidratează și tonifică pielea. Pentru a trata cearcănele, ia pur și simplu o picătură de gel de aloe vera și masează ușor partea inferioară a ochiului până când gelul este complet absorbit.

O altă metodă presupune utilizarea bicarbonatului de sodiu. Amestecă 1 lingură de bicarbonat cu 3 linguri de apă fierbinte sau ceai de mușețel până obții o compoziție moale. Aplică amestecul pe ochii închiși cu un tampon de bumbac și așteaptă aproximativ zece minute.

Alimentația ne afectează întotdeauna sănătatea. Același lucru este valabil și în cazul cearcănelor. Pentru a le preveni sau a le atenua, ar fi important să consumi alimente bogate în vitaminele C și K: kiwi, portocale, lămâi, struguri, mandarine și ardei.

Punctele negre: cum le faci să dispară cu două ingrediente din bucătărie

 

Punctele negre vor dispărea dacă aveți grijă de ten. De obicei, acestea apar pe tenul gras, predispus la acnee. În unele cazuri, pot afecta toate tipurile de ten. 

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unor produse naturale. Acestea sunt formate din grăsimea care se acumulează în interiorul foliculilor de păr. Oxidarea sebumului se închide la culoare. Punctele negre apar, mai ales, în zonele cu o prezență mai mare a glandelor sebacee, iar pe față tind să se manifeste pe nas, bărbie și frunte.

Măști de față cu miere. Cum le prepari acasă, în funcție de ten

Deși sunt mai frecvente pe tenul gras sau mixt, predispus la acnee, punctele negre pot apărea și pe pielea matură și uscată. Principala armă în combaterea punctelor negre este prevenirea apariției acestora.

În primul rând, este important să vă păstrați pielea curată, să vă hidratați și să urmați o dietă corectă, bogată în alimente vegetale.

De asemenea, puteți aplica diferite măști făcute în casă cu ingrediente naturale, scrie viversano.net.

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unei măști purificatoare cu lămâie și miere.

Această mască este potrivită pentru tenul gras, predispus la acnee. Masca servește la menținerea tenului curat, la evitarea acumulării de sebum și, în consecință, la formarea punctelor negre.

Lămâia purifică, în timp ce, mierea are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și vindecătoare.

Pentru această mască veți avea nevoie de 2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de miere.

Amestecați cele două linguri de suc de lămâie cu cele două linguri de miere. Veți obține o mască cu o consistență destul de lichidă, care trebuie aplicată cu ajutorul unui tampon de bumbac sau a unui burete, având grijă să nu vă apropiați prea mult de conturul ochilor.

Se lasă să acționeze 15 minute și apoi se clătește cu apă călduță.

Frecvența de utilizare variază în funcție de nevoile dumneavoastră. Această mască poate fi folosită și o dată pe săptămână.

Vezi și: Cum să ne îngrijim corect părul. La câte zile trebuie spălat, de fapt

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unei măști scrub cu bicarbonat și miere. Masca exploatează calitățile purificatoare ale bicarbonatului, care acționează ca un scrub.

Atenție: bicarbonatul nu este un ingredient delicat, de aceea o atenție deosebită trebuie acordată pielii sensibile. În orice caz, nu-l folosiți prea des, ci maximum o dată pe luna.

Aveți nevoie de  2 linguri de bicarbonat de sodiu și o 1 lingură de miere.

Se amestecă ingredientele și se aplică, cu o pensulă de machiaj pe pielea curățată, doar pe zona afectată de prezența punctelor negre.

Se lasă să acționeze aproximativ zece minute și se clătește cu apă caldă.

Dacă simțiți mâncărime sau arsuri, clătiți imediat. Această mască este potrivită pentru tenul gras. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel