Cum alegi vinul în funcție de ce mănânci: 7 REGULI de bază și 5 COMBINAȚII PERFECTE

Fructe de mare Foto: Pixabay
Alegerea vinului care să meargă cu ce mănânci poate fi dificilă, dar nu și dacă țineți minte câteva reguli simple. Ca să înțelegeți mai bine, vă dăm și câteva exemple de astfel de combinații

Vinul trebuie asociat cu grijă cu felul potrivit de mâncare pentru a spori perfect experiența. Există doar anumite alimente care se potrivesc bine cu un anumit tip de vin. Asocierea perfectă a tipului potrivit de vin cu anumite alimente este o artă, dar există câteva reguli simple care te ajută să nu greșești. Iată care sunt acestea: 0

1) Vinul ar trebui să fie mai acid decât mâncarea.

2) Vinul trebuie să fie mai dulce decât mâncarea.

3) Vinul trebuie să aibă aceeași intensitate ca aromă cu mâncarea.

4) Vinurile roșii se potrivesc cel mai bine cu carnea cu aromă îndrăzneață (de exemplu, carnea roșie).

5) Vinurile albe se potrivesc cel mai bine cu carnea de intensitate ușoară (de exemplu, pește sau pui).

6) Vinurile amare, aspre (de exemplu, vinurile roșii) sunt cel mai bine echilibrate cu grăsimi.

7) Este mai bine să asortezi vinul cu sosul decât cu carnea.

Cinci combinații perfecte

Ciuperci și Pinot Noir: Ciupercile au un gust de pământ și se asortează extrem de bine cu vinul pinot noir, care are un gust oarecum sărat și este ușor. 

Brânză de capră și Sauvignon Blanc: Sauvignon blanc are un gust fructat și uscat. Este clar și ușor și are un nivel ridicat de aciditate. Se potrivește cu alimente bogate în aromă, dar ușoare la stomac. Acest vin alb merge bine cu preparate din brânză de capră și alte aperitive.

Vinurile de Bordeaux (cele roșii) și brânza frațuzească cu mucegai: Merge perfect nu doar pentru că sunt franțuzești amândouă.  Vinurile roșii de Bordeaux, care sunt făcute din până la șase tipuri de struguri - Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec și Carménère -, sunt adesea seci, concentrate, puternice, ferme și tanice, iar grăsimile din brânza aromată cu mucegai le fac să alunece mai bine și să taie din tăria ca de șmirghel. 

Creveți și Chardonnay: Chardonnay are o consistență mătăsoasă și senzuală și se combină bine cu mâncăruri și arome bogate și cremoase. Are aciditate și este perfect pentru a tăia bogăția mâncărurilor cu unt și cremoase. Merge bine cu creveți și cu sosuri cremă.

Mâncare asiatică și Riesling: Rieslingul are un gust ușor și este dulce. Are o cantitate mare de aciditate și dulceață și, astfel, se asortează bine cu mâncărurile asiatice care au arome îndrăznețe și au gust picant. Acest vin echilibrează picantul din mâncăruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel