"Cum adică să-ți fie jenă să faci un consult ginecologic?" Ginecolog, mesaj pentru fete și femei: Am văzut... mii, cu asta ne ocupăm. Așa ceva nu trebuie să existe!

Ginecolog - Foto: Freepik @EyeEm
"Cum adică să-ți fie jenă să faci un consult ginecologic? Așa ceva nu trebuie să existe!" Vrei să știi câteva trucuri să scapi de jena la ginecolog?

Este normal să simțiți o anumită jenă, rușine sau anxietate în legătură cu vizita la ginecolog, însă este important să știți că aceasta este o parte importantă a îngrijirii sănătății femeilor.

În general, este recomandat ca fetele să înceapă să meargă la ginecolog în jurul vârstei de 13 - 15 ani sau înainte de debutul vieții sexuale, chiar dacă nu există o problemă medicală aparentă.

Mersul la ginecolog încă de la o vârstă fragedă poate oferi educație despre anatomia și funcționarea corpului tău și despre igiena și îngrijirea personală.

De asemenea, este vârsta ideală la care să aflați despre o sarcină nedorită și a infecțiilor cu transmitere sexuală.

Ginecologul este un profesionist medical specializat în sănătatea reproducerii femeilor și este acolo pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătatea și să vă răspunsă oricăror întrebări sau preocupări pe care le aveți în legătură cu corpul vostru.

Dacă simțiți rușine sau anxietate în legătură cu vizita la ginecolog, este important să încercați să discutați despre aceste sentimente. În general, medicii ginecologi sunt foarte conștienți de anxietatea pe care o simt pacientele când ajung în cabinet, tocmai de aceea sunt pregătiți să ofere suport și să vă ajute să vă simțiți confortabil în timpul consultației.

"Cum adică să-ți fie jenă să faci un consult ginecologic?

Așa ceva nu trebuie să existe!

Să uităm despre jena la consultul ginecologic!

În primul rând, cu asta ne ocupăm și am văzut... mii sau zeci de mii sau sute de mii, fiecare după vârstă", a spus medicul Shadia Ateia, într-un video pe TikTok.

Vrei să știi câteva trucuri să scapi de jena la ginecolog?

În primul rând, încearcă să vezi experiența asta ca pe ceva normal și necesar pentru sănătatea ta.

1. Informează-te înainte

Înțelegerea a ceea e se întâmpă în timpul unei vizite la ginecolog și de ce este importantă aceasta poate reduce anxietatea.

2. Vorbește cu medicul despre anxietatea prin care treci față de consultul ginecologic și despre preocupările tale.

3. Alege un medic cu care să te simți confortabil

4. Respirați și relaxați-vă

5. Gândește pozitiv, pentru că vizita la ginecolog este ceva firesc, este ceva normal și toate femeile fac asta.

6. Înțelege importanța sănătății tale și gândește-te că vizita la ginecolog este esențială pentru menținerea sănătății tale și la prevenirea problemelor de sănătate mai grave în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel