Cuișoarele: cinci beneficii la care nu te-ai fi așteptat. Calmează durerea și ajută în controlul glicemiei

Condimentele nu sunt întotdeauna folosite doar pentru aroma lor. Uneori, condimentele au și un efect benefic pentru sănătate. Iată câteva efecte surprinzătoare ale cuișoarelor. 

Condimentele indiene sunt cunoscute pentru proprietățile lor medicinale și vindecătoare, iar condimentele care nu ne dezamăgesc niciodată cu proprietățile lor vindecătoare sunt cuișoarele.

Cuișoarele sunt mici, dar au multiple beneficii pentru sănătate. Sunt muguri de flori care provin dintr-un arbore  și au un gust înțepător.

Cuișoarele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și antidiabetice. Uleiul de cuișoare nu este doar medicinal, dar cuișoarele în ansamblu pot face minuni organismului.

Cuișoarele conțin mangan, fibre și vitaminele C și K. În timp ce manganul stimulează funcția creierului și ajută la formarea oaselor, vitaminele C și K întăresc imunitatea și previn coagularea sângelui.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale cuișoarelor pe care ar trebui să le cunoașteți.

Ajută în controlul diabetului:

Cuișoarele are un compus cunoscut sub numele de nigericină, care poate ajuta la îmbunătățirea secreției de insulină și la sănătatea celulelor care produc insulină. Prin urmare, adăugând cuișoarele în dieta zilnică, poate ține sub control nivelul zahărului din sânge.

Ajută la sănătatea digestivă:

Există anumiți compuși în cuișoare care ajută la reducerea ulcerului gastric. Uleiul prezent în cuișoare crește grosimea mucusului gastric și protejează mucoasa stomacului și previne ulcerul peptic. Cuișoarele au, de asemenea, fibre, care ajută digestia și previne constipația.

Ajută la calmarea durerilor de cap:

Cuișoarele au unele proprietăți de calmare a durerii și fac minuni în calmarea durerilor de cap. Ori de câte ori suferi de dureri de cap, zdrobește câteva cuișoare și pune-le într-o batistă curată. Inspiră mirosul ori de câte ori ai dureri de cap.

Tratează acneea:

Uleiul de cuișoare funcționează pentru a îmbunătăți sănătatea pielii și tratează, de asemenea, acneea. Conține proprietăți antibacteriene și antifungice care pot ucide infecția și combate inflamația, tratând astfel eficient acneea.

Ajută la durerea de dinți:

Cuișoarele conține eugenol, despre care se știe că ajută la ameliorarea durerii de dinți. Este un anestezic și are proprietăți antibacteriene. Pentru a scăpa de o durere de dinți, puneți în gură câțiva cuișoare întregi și umeziți-i cu saliva – după care le puteți zdrobi cu dinții. Puteți folosi un cuișor întreg timp de 30 de minute, înainte de a-l arunca și de a repeta procesul cu unul nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel