Cu cât a crescut rata infectărilor în București. Cifre INSP pentru toată țara

Reprezentanții INSP anunță, într-un raport, că circa 35% dintre îmbolnăvirile cu COVID s-au înregistrat, în săptămâna 5-11 octombrie, în București și în județele Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică au făcut publice o statistică privind îmbolnăvirile de COVID-19 pentru intervalul 5-11 octombrie. Potrivit datelor, 35,4% din totalul cazurilor de noi infectări s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj. Apoi 27,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt. Iar în 31 județe și București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. În București s-a depășit rata de 3 infecții la 1.000 de locuitori - este singurul oraș unde se peterce acest lucru.

1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 81,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani. 60,1% din decese au fost la bărbați. 95,4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Noi focare au fost raportate în intervalul 28 noiembrie - 11 octombrie în 72 de unități medicale, 63 de centre pentru copii sau vârstnici, 60 de instituții publice și în 40 de școli.

De asemenea, toate județele - exceptând Vaslui, Iași și Satu Mare - înregistrează o tendință de creștere a cazurilor COVID-19.

Raportul INSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel