Cristian Bușoi: coronavirus a dat peste cap sisteme de sănătate bine puse la punct

Coronavirus, echipament de protectie. Foto: MTI
EXCLUSIV
Pandemia de coronavirus a dat peste cap sisteme de sănătate bine puse la punct, susține europarlamentarul Cristian Bușoi într-o emisiune difuzată de DC Medical și DC News. Potrivit lui, toate statele lumii caută în acest moment echipamente de protecție și de resuscitare, în special ventilatoare pentru salvarea pacienților infectați.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap sisteme de sănătate bine puse la punct, susține europarlamentarul Cristian Bușoi, în cadrul emisiunii realizate de DC Media Group. „Chiar și țările cu sisteme de sănătate bine puse la punct, nu erau pregătite pentru această avalanșă de pacienți și vedem două din sistemele de sănătate bine puse la punct – Franța și Italia – că par cu totul și cu totul în dificultate; Italia chiar pare a fi depășită – bine că s-a aplatizat curba de infecții și de bolnavi, pentru că știți bine că săptămâna trecută erau în situația în care decideau că de la o vârstă în sus nu mai pun bolnavi pe ventilație artificială și îi lasă să moară, ceea ce din punct de vedere medical, etic, este cu totul tulburător”, a arătat el în cadrul emisiunii.

Toate țările lumii astăzi caută echipamente de resuscitare, de ATI și în primul rând ventilatoarele, mai spune el. „Pentru că cele mai multe morți se produc prin blocajul sistemului respirator, prin blocarea plămânului. E nevoie de ventilatoare speciale pentru a-i face să respire, să depășească această fază critică. Deci toate aceste lucruri vor putea fi decontate din bani europeni, fie din politica de coeziune, din banii care-i avem la dispoziție, fie din acest ajutor splimentar pe care–l dă UE”, a mai precizat europarlamentarul, referindu-se la miliardul de euro în discuție la această oră, ca ajutor din partea UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel