Cristian Apetrei, virusolog român stabilit în SUA: Persoanele vaccinate cu doza booster, protejate în fața virusului

Vaccin coronavirus / Foto Pexels
Cristian Apetrei, profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, a analizat datele prezentate de autoritățile americane.

Virusologul Cristian Apetrei a demonstrat cu ajutorul unor statistici din Statele Unite ale Americii că persoanele vaccinate cu doza booster sunt mult mai bine protejate în fața virusului.

„În așteptarea meta-analizelor mult dorite. Rochelle Walensky, directorul CDC: în săptămâna de după Thanksgiving (28/11-4/12 2021) din fiecare 100.000 de cetățeni 9.7 dintre nevaccinați au murit că urmare a infecției cu SARS-CoV-2, 0.7 dintre vaccinații cu două doze au murit că urmare a infecției cu SARS-CoV-2 și 0.1 dintre subiecții cu booster au murit că urmare a infecției cu SARS-CoV-2”, a precizat Cristian Apetrei.

Ca urmare, riscul de deces este semnificativ mai mare în cazul persoanelor nevaccinate.

„Asta înseamnă că reducerea riscului de mortalitate la persoanele cu booster este de 97 de ori față de nevaccinați”, a fost concluzia virusologului român.

 

Bilanț coronavirus. O nouă zi cu peste 30.000 de cazuri

 

Conform datelor existente vineri la nivelul CNCCI, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 31.776 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost raportate 97 DE decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

 

Citește și EXCLUSIV DC Medical - Adrian Marinescu, ce ne așteaptă în februarie și martie: COVID-19, ultima strigare

 

În exclusivitate pentru DC Medical, medicul Adrian Marinescu a spus ce ne așteaptă în lunile februarie și martie.

„Este clar că, din luna februarie, vom avea și curba descendentă. Nu va fi peste noapte, se va întâmpla treptat. Este de așteptat ca, după luna februarie, lucrurile să arate clar mai echilibrat. Nu înseamnă că nu vom mai avea infecția cu SARS-CoV-2, dar ne interesează ca impactul la nivelul mapamondului și practic ceea ce înseamnă numărul de cazuri, numărul de internări la Terapie Intensivă să fie la niveluri mult mai reduse”, a spus, miercuri, Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în exclusivitate pentru DC Medical.

Potrivit acestuia, este important ca, din martie, situația să rămână stabilă. „Dacă a fost ultima strigare, înseamnă că, după primăvară, ar trebui să ne ducem către etapa de conviețuire cu virusul, care să devină și armonioasă”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel