COVID-19 și sănătatea inimii: cum are inima de suferit în urma infecției
06 sep, 19:03

Boli cardiovasculare
Pandemia a făcut victime în toată lumea, dar în India a făcut ravagii, atunci când s-a înregistrat vârful deceselor și al infecțiilor. O analiză arată acum că pacienții cardiaci au avut cel mai mult de suferit.

Pe fondul pandemiei de coronavirus, persoanele care suferă de boli cardiovasculare au avut cel mai mult de suferit. De la abordarea simptomelor COVID până la gestionarea complicațiilor post-COVID, pacienții cardiaci au trăit cu frică constantă de infecții severe și deces subit.

Dr. Sudhir Pillai, consultant în cardiologie la spitalul P.D Hinduja, Mahim, Mumbai, India, observă că infecția COVID-19 nu diferențiază în ceea ce privește vârsta. Acestea fiind spuse, populațiile mai tinere care au probleme cu inima sunt, de asemenea, mai sensibile după o infecție COVID-19, potrivit acestuia.

"Vârsta medie a pacienților cu boli de inimă este acum mai tânără decât oricând, înregistrată în intervalul de vârstă 40-50. Din păcate, nu este vorba doar de boli de inimă", spune el, analizând datele statistice din India.

El adaugă spunând: „În general, s-au înregistrat creșteri ale prevalenței diabetului, hipertensiunii, colesterolului ridicat și hiperglicemiei”.

G Ad:

 

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri