COVID-19: Redeschiderea școlilor, impact mai mic decât se temeau autoritățile. ANALIZĂ

Elev, coronavirus, școală
COVID-19: Redeschiderea școlilor ar putea să nu fie așa de periculoasă cum se credea. O nouă analiză aduce dovezi că noul coronavirus nu se transmite așa mult în școli.

Redeschiderea școlilor nu a avut efectul așteptat: sunt focare, dar nu atât de multe precum se temeau autoritățile. Cercetătorii de la Universitatea Brown, în colaborare cu administratorii de școli din SUA, au publicat miercuri o analiză a datelor dintr-un nou tablou de date național COVID-19 School Response Data Dashboard (link direct date statistice).

Cazurile COVID-19 înregistrate arată un grad relativ mic de răspândire în rândul personalului și al elevilor. Studiul a analizat datele colectate de la peste 550 de școli din 46 de state ale SUA, pe o perioadă de două săptămâni, începând cu 31 august, peste 300 de școli menținând un anumit nivel de ore fpcute în clasă.

Cercetătorii au descoperit că 0,23 la sută dintre studenți au fost confirmați sau au suspecți a fi infectați cu coronavirus, în timp ce rata în rândul dascălilor a fost de 0,51 la sută. Ratele pentru cazurile confirmate au fost mai mici, la 0,076 pentru studenți și 0,15 pentru dascăli. Datele au inclus școlile publice și private, multe dintre aceste instituții de învățământ fiind situate în comunități mai mici, notează The Hill

Cercetătorii de la Universitatea Brown spun că dovezile timpurii ar putea însemna că întoarcerea la cursuri în această toamnă ar putea să nu fie atât de riscantă pe cât se așteptau autoritățile, deși avertizează școlile să analizeze riscurile potențiale pe baza propriei situații, notează și The Washington Post.

„Toată lumea s-a temut că vor exista focare explozive de transmisie în școli. În colegii au existat. Trebuie să spunem că, până în prezent, nu am văzut (datele, n.r.) de la copiii mai mici și aceasta este o observație cu adevărat importantă”, a declarat Michael Osterholm, director al Centrului pentru Cercetarea și Politici în Boli Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, pentru The Washington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel