COVID-19: O companie indiană va dezvolta un vaccin specific împotriva Omicron
17 ian 2022, 17:40

Vaccin        Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels
O companie indiană lucrează în această perioadă la obținerea unui vaccin împotriva COVID-19, anume pentru varianta Omicron.

Compania indiană Gennova Biopharmaceuticals lucrează la obținerea unui vaccin specific împotriva variantei Omicron, bazat pe tehnologia ARN mesager,â. reprezentanții companiei au arătat că noul ser anti-COVID-19 ar putea fi finalizat într-o lună sau două, potrivit unor surse citate de Agerpres.

"Vaccinul specific pentru varianta Omicron este în curs de dezvoltare şi va fi pregătit pentru studii clinice pe oameni, o etapă necesară în vederea autorizării sale. Vă vom ţine la curent cu acest proces", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei indiene.

Viitorul vaccin ar putea necesita un studiu clinic de mică amploare în India, înainte de a începe să fie administrat.

Reprezentanţii companiei au precizat că au trimis deja agenţiei de reglementare din India datele obţinute din studiul clinic de fază 2 pentru vaccinul său candidat bazat pe tehnologia ARN mesager. Guvernul indian a declarat anul trecut că acel ser a fost "sigur, tolerabil şi imunogen" la voluntarii care au participat la studiul iniţial.

Dacă va primi autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă, serul creat de Gennova Biopharmaceuticals va deveni primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de India bazat pe tehnologia ARN mesager, precum cele dezvoltate de Pfizer şi Moderna.

Luna trecută, și grupul american Pfizer a anunţat că şi-a remodelat vaccinul anti-COVID-19 pentru a ţinti în mod specific varianta Omicron a noului coronavirus şi că serul adaptat ar putea fi pregătit pentru administrare începând din luna martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?