Un diagnostic de cancer poate...
Autoritățile din România au împărțit, pe foaie, spitalele în spitale COVID, spitale suport COVID și spitale non COVID. În cele COVID și cele de suport, însă, secțiile ATI sunt deja pline, atrage atenția un medic ATI, care nu înțelege de ce sunt plimbați pacienții dintr-un spital în altul în căutarea unui pat liber, în loc ca fiecare spital să aibă zona de COVID, mai ales în condițiile în care numărul cazurilor grave a crescut deja alarmant.
„Dați ordine peste ordine să verificați numărul de paturi libere de la ATI, tot din spitalele „suport Covid” . Dați și zeci, și mii de ordine, că nu putem ascunde paturile. Este revoltător!! Chiar nu înțelegeți că trebuie deschise alte ATI-uri?
Nu mai spun că în spital, oricare pacient din cele câteva sute se poate degrada, toți sunt pe fluxuri și concentrații mari de oxigen, oricare poate deveni de Terapie Intensivă.
Ce facem când se întâmplă asta? Îi ducem în provincie? Se stopează în pat pe secții de medicală?
E de noaptea minții.
Ce nu credeți? Că suntem într-o altă etapă a pandemiei? Că suntem plini non stop? Sau nu vreți să înțelegeți că toate ATI-urile vor fi pline în decembrie? Un singur lucru este cert - s-a văzut tot ce trebuia să se vadă. Noaptea minții!!”, scris, revoltată dr Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina din București.
Ea atrage atenția și că ideea de a ține cazurile care au nevoie de oxigen suplimentar în Unitățile de Primiri Urgențe (UPU) e proastă și că unica soluție ca să putem face față este ca secțiile de ATI din toate spitalele să trateze pacienți COVID.
„Nu mai numărați paturile ATI din aceleași spitale, nu mai controlați să vedeți dacă este vreunul liber, că nu este ( chiar și pacienții de pe secțiile medicale au saturații de 70-80%) !!! Nu mai țineți oameni care au nevoie disperată de oxigen în UPU-uri și la camerele de gardă (urgentiștii nu sunt familiarizați cu ventilatoarele)!! Aveți peste 30 de spitale în București ce mai pot fi transformate (minim 30). Acceptați realitatea - deschideți ATI-urile!!!!”, subliniază, cu disperare, medicul care tratează de nouă luni pacienți infectați cu coronavirus, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un diagnostic de cancer poate...
Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Prostata este o glandă mică, de...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Acest ceai scade tensiunea arterială...