COVID-19 și sănătatea mintală: Anxietatea, un alt efect al pandemiei

Un nou studiu a constatat o creștere semnificativă a numărului de persoane care caută pe internet simptome de anxietate, de la începutul  pandemiei de COVID. 

Noi cercetări au descoperit că în Statele Unite, cautări precum „îngrijorare”, „anxietate”, cât și modalotăți terapeutice de gestionare a îngrijorării și anxietății, au crescut în timpul pandemiei.

Cercetarea, prezentată  în revista Psychological Trauma: Theory, Research, Practice and Policy, evidențiază povara pe care pandemia COVID-19 a pus-o nu numai asupra sănătății fizice a oamenilor, ci și asupra sănătății mintale a acestora.


COVID-19 și sănătatea mintală

COVID-19 a avut un impact puternic asupra omenirii. Planeta se apropie de un milion de decese înregistrate din cauza bolii, iar unele persoane care s-au vindecat de COVID continuă să prezinte simptome pe termen lung, care încă nu sunt pe deplin înțelese.

Efectele bolii sunt evidente - de exemplu, colapsul unităților medicale,  care încetinește timpul de tratament pentru persoanele cu alte boli grave - astfelcă  este clar că pandemia a avut un efect devastator asupra sănătății oamenilor din întreaga lume.

Un nou studiu arată că pandemia afectează în mod semnificativ și sănătatea mintală, nu doar pe cea fizică. 


La începutul pandemiei, au existat rapoarte anecdotice conform cărora sănătatea mintală a oamenilor se înrăutățea, inclusiv cei cu probleme de sănătate mintală preexistente și cei a căror sănătate mintală era în mod normal bună. Pe măsură ce timpul a trecut, au început mai multe cercetări pentru a confirma aceste rapoarte.

Ce caută oamenii pe internet

În prezentul studiu, cercetătorii au dorit să exploreze o modalitate alternativă de determinare a efectelor pandemiei asupra sănătății mintale: analiza cererilor de căutare pe internet. 

Pentru a face acest lucru, cercetătorii au accesat săptămânal trendurile de căutare din SUA în perioada 21 aprilie 2019 - 21 aprilie 2020.

Au crescut căutările pentru cuvinte cheie precum îngrijorare și anxietate


Prin compararea termenilor de căutare pre și post-pandemie, cercetătorii au reușit să identifice patru teme relevante.

În primul rând, în urma anunțării pandemiei, termenii de căutare referitori la „îngrijorare” au crescut semnificativ. Acești termeni includeau „îngrijorare”, „îngrijorare pentru sănătate”, „panică” și „isterie”.

În al doilea rând, oamenii au trecut la căutarea simptomelor de anxietate, care au crescut după rafala inițială a termenilor de căutare legați de îngrijorare.

În al treilea rând, cercetătorii nu au văzut o creștere semnificativă a altor termeni de căutare a sănătății mintale, cum ar fi depresia, singurătatea, ideile suicidare sau abuzul de substanțe. Autorii speculează că aceste căutări referitoare la aceste probleme pot apărea mai târziu sau că ar putea fi mai bune la utilizarea tehnicilor de auto-îngrijire cu privire la acestea.

În cele din urmă, cercetătorii au observat că oamenii nu numai că au căutat mai mult terapie online decât terapie față în față, ci au căutat și tehnici de terapie pentru tratarea simptomelor de anxietate.

Utilizatorii au făcut acest lucru cu termeni de căutare precum „respirație profundă” și „meditație”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel