COVID-19: evaluarea, doar la spitalele COVID, supraaglomerate. Mihail Lala explică

Oase FOTO: pexels.com
EXCLUSIV
Pacienții care au fost testați pozitiv la COVID-19 au nevoie de o evaluare, care cuprinde un set de analize. din păcate,a cestea se pot face doar la spitalele de stat desemnate COVID, care sunt aglomerate și abia mai fac față solicitărilor. Mihail Lala, managerul OK Medial, explică aceste detalii la Interviurile DC News și DC Medical. 

Pacienții testați pozitiv la noul coronavirus trebuie să ajungă la spital, dacă au simptome, pentru evaluare. Mihail Lala, managerul OK Medical, spune că acest lucru se poate face doar la spitalele de stat desemnate spitale COVID-19. Însă, din cauza aglomerării, aceste evaluări se fac deficitar. „Eu nu am întâlnit un pacient care să fie total asimptomatic”, începe el explicațiile.

„Dacă există un procent de pacienți care au simptome foarte ușoare, care nu necesită deplasare la spital, nici evaluare și pot fi ținuți acasă, chiar și fără tratament medicamentos, doar tratament simptomatic, paracetamol sau alte medicamente simptomatice, ei nu necesită internare sau evaluare. Dar, există un procent de pacienți care necesită evaluare”, spune el.

Potrivit specialistului există două seturi de analize care sunt specifice și absolut necesare, la pacienții COVID-19, care prezintă simptome.

„Noi le recomandăm un set de analize care sunt necesare pentru monitorizarea COVID-19 și descoperim la anumiți pacient doar febră, 38,5, care nu scade la paracetamol. Trebuie evaluat. Ca să faci lucrul ăsta, trebuie niște „units”-uri care sunt specializate pe evaluare. Exemplu: protocolul internațional spune așa: la pacientul confirmat pozitiv, primul lucru - trebuie să-i faci analize. În acest set de analize este inclus RX. Dacă RX-ul nu arată cum trebuie, investigația următoare este CT. Dar, un pacient pozitiv, unde poate face un RX, în afară de spitalele desemnate COVID-19? Nu există. Și atunci, spitalele COVID-19, care sunt pline și abia reușesc să facă o parte din analize pacienților care sunt internați în spital, cum mai are timp spitalul, sau care e procedura prin care poate să evalueze un pacient care nu are  nevoie decât de un RX sau u CT?”, se întreabă el retoric.

Detalii găsiți în materialul video atașat

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel