COVID-19, criză în Germania: Pacienți transferați în străinătate, autoritățile vor impune vaccinarea în spitale și cămine de bătrâni

Secțiile ATI din Germania sunt pline cu pacienți COVID-19, iar astăzi primii pacienți au fost transferați în nordul ITaliei. Foto. DW
Germania a transferat joi, în străinătate, primii pacienți cu COVID-19 după ce valul al patrulea al pandemiei a umplut secțiile de ATI ale spitalelor. Deși până acum s-a opus obligativității, cancelarul Angela Merkel s-a opus obligativității vaccinării, guvernul și și autoritățile din landuri vor să impună vaccinarea obligatorie în spitale și cămine de bătrâni. 

Germania a transferat în străinătate primii pacienți COVID-19 în timp ce al patrulea val al pandemiei pune o mare presiune pe sistemul său sanitar, care deși are secții de ATI bine echipate se confruntă cu problema personalului medical insuficient. Germania a înregistrat joi peste 65.000 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic. 

Circa 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau joi un singur pat liber la ATI, iar alte aproximativ 50 niciunul. Deși numărul pacienților COVID-19 internați la terapie intensivă, circa 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităților secțiilor de ATI și a numărului de paturi disponibile.

Situația este gravă în special în landurile Bavaria și Baden-Württemberg. „Serviciile sanitare sunt saturate, intervențiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidența crește și în fiecare zi se anunță cifre record de infectări”, rezumă situația într-un comunicat comun Crucea Roșie din Bavaria și alte organizații.

„Actuala saturație a secțiilor de ATI și a serviciilor de urgență, cauzată în bună parte de pacienții nevaccinați, face ca situația să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă și cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanță”, remarcă șeful Crucii Roșii bavareze, Theo Zellner, conform AFP și Agerpres.

Doi pacienți au fost transferați săptămâna trecută cu elicopterul de la Munchen către Bolzano, în nordul Italiei. Această țară și-a oferit ajutorul și pentru Slovenia vecină, confruntată cu o situație critică în spitale din cauza creșterii numărului cazurilor grave de COVID-19. Circa 30 de medici și infirmieri italieni au plecat în Slovenia, unde vor ajuta la tratarea pacienților din secțiile de ATI.

Germania intenționează ca vaccinarea împotriva COVID-19 să devină obligatorie pentru personalul din spitale și căminele de bătrâni, în încercarea de a opri o revenire a epidemiei în țară, au anunțat joi guvernul și autoritățile din landuri, după o reuniune de urgență.

„Trebuie să protejăm cele mai vulnerabile grupuri”, au indicat ei într-o declarație comună, adăugând că „este necesar ca personalul” din spitale, centre de îngrijire sau cămine de bătrâni „să fie vaccinat obligatoriu împotriva coronavirusului”.

Guvernul cancelarului Angela Merkel a refuzat până acum să ia în considerare vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel