COVID-19. Cele două locuri din spital în care te poți infecta
28 apr 2020, 15:12

Șefa ATI a fost numită director general
Coronavirusul poate rămâne în aer în unele locuri aglomerate, avertizează cercetătorii.

Experții din Wuhan, orașul chinez în care a început pandemia, au analizat probe de aer din diferite părți din incinta a două spitale. Rezultatele au arătat că virusul, numit SARS-CoV-2, era nedetectabil în majoritatea locurilor, cu excepția a două zone „predispuse la aglomerație", notează Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit particule virale care pluteau în aerul din toaletele spitalului, care erau foarte slab ventilate.

De asemenea, au descoperit concentrații deosebit de mari de SARS-COV2 și în încăperile în care personalul medical s-a schimbat de echipamentul de protecție.

Acesta din urmă sugerează că virusul poate rămâne pe îmbrăcăminte și se poate răspândi în aer atunci când sunt îndepărtate măștile, mănușile și hainele.

Cercetătorii din spatele studiului spun că rezultatele evidențiază importanța ventilației, limitând aglomerația și dezinfectarea corespunzătoare.

Oamenii de știință din întreaga lume încearcă în continuare să înțeleagă cum se răspândește virusul, care a ucis peste 200.000 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?