COVID-19: Cel mai mic pacient infectat, supus unei investigații imagistice

Bebeluș, spital
Un sugar de șapte săptămâni este cel mai mic pacient cu COVID-19 care a fost supus unei investigații imagistice. micuțul se află internat la Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara.

Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara au realizat, în premieră, o investigaţie imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de şapte săptămâni, care a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Micuţul a fost internat la "Victor Babeş" în urmă cu câteva zile.

Şeful Secţiei Radiologie şi Imagistică a spitalului "Victor Babeş", Diana Manolescu, a declarat, luni, că întrucât exista pericolul unor complicaţii majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roşie a Spitalului de Boli Infecţioase pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare. În cadrul investigaţiei a fost folosit un ecograf portabil.

"Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebeluşul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, pneumoniile, care sunt una dintre complicaţiile infecţiei cu SARS-CoV-2", a afirmat Diana Manolescu, citează agerpres.ro.

Spitalul "Victor Babeş" deţine trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigaţii imagistice de înaltă performanţă şi se află în dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie şi Boli Infecţioase. „Pacientul este foarte micuţ, de aceea am şi optat pentru sonda cea mai mică. Din două-trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute şi totul este în regulă. Sugarul de şapte săptămâni este cel mai mic pacient cu infecţie SARS-CoV-2 investigat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Timişoara. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internaţi doi copii", a mai menţionat Diana Manolescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel