COVID-19 - bărbații, mai afectați decât femeile: de ce sunt femeile mai protejate

Mască
Bărbații de peste 50 de ani se pare că sunt mai afectați de COVID-19 decât femeile, potrivit statisticilor. Cercetătorii au o teorie care ar putea explica asta.

Bărbaţii peste 50 de ani sunt mai predispuşi la infectarea cu COVID-19, în timp ce femeile au o anume protecție, arată un studiu recent pe aceată temă.

Potrivit studiului realizat în Marea Britanie şi citat de BBC.com, unii oameni sunt mai predispuşi la infectarea cu COVID-19 şi la complicaţii apărute în urma bolii. Aici sunt incluse persoanele peste 70 de ani, indiferent de istoricul medical, dar şi persoanele de orice vârstă cu boli de inimă sau alte boli asociate. 

Însă COVID-19 pare să îi afecteze mai mult pe bărbaţii de peste 50 de ani. De altfel, potrivit studiului, cei mai mulţi pacienţi de la terapie intensivă sunt bărbaţi şi au aproape 60 de ani. Aproape toţi suferă, însă, şi de alte afecţiuni. 

Din cele 647 de decese înregistrate în Marea Britanie până pe 27 martie, 44 aveau între 45-65 de ani, acesta fiind segmentul de vârstă în care bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile. Acest lucru este confirmat şi de statisticile din China, deşi experţii spun că diferenţa ar putea fi făcută de factori precum fumatul, consumul de alcool sau stresul. „Nu sunt convins că există o metodă pentru a explica de ce bărbaţii sunt mai afectaţi de această boală. Dar există posibilitatea ca statisticile să fie influenţate de alţi factori. Spre exemplu, bărbaţii sunt mai predispuşi la boli cardiace, diabet, boli de plămâni”, a explicat profesorul Ian Hall, specialist în Medicină Moleculară. 

De ce sunt mi protejate femeile, puteți afla pe DC News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel