COVID-19: Aproape 10.000 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore

Coronavirus, COVID, oameni pe stradă. Foto colaj: Pexels
Aproape 10.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în România, în ultimele 24 de ore

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care 3 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Pentru pacienții cu COVID-19 au apărut noi reguli, Astfel, testarea se poate face și la medicul de familie, iar în cele 230 de centre ce se înființează, pacienții vor putea primi tratament pentru acasă și analize amănunțite.

Ideea înființării acestor centre este de a reduce presiunea pe spitale, în condițiile în care al cincilea val a început în forță în România.

Tratamentul pentru formele medii de COVID era disponibil până acum numai în spitale, dar acum, odată cu schimbarea regulilor, este important să ne testăm cât mai repede.

cel mai important este să ne testăm cât mai repede. Odată primit testul pozitiv, medicul de familie va monitoriza pacientul. Dacă starea se agravează, recomandarea este sp sunăm la 112 sau să mergem la Urgențe. 

Perioada de izolare s-a scurtat acum la 7 zile pentru persoanele cu schema completă de vaccinare și 10 zile la persoanele nevaccinate.

Foarte important de știut - în măsura în care simptomele pe care le avem în perioada izolării la domiciliu se agravează, trebuie să sunăm la 112 sau să mergem la o cameră de gardă pentru a primi la timp tratamentul adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel