Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Cotul tenismenului presupune inflamația tendonului din partea exterioară a cotului și afecțiune dureroasă, spun experții de la Serviciul Național american de Sănătate. În mod clasic, este o vătămare la acest tendon provocată de un o lovitură de rever (adică de o lovitură de backhand).
Termenul medical pentru cotul tenismenului este epicondilita laterală, deoarece implică inflamație la punctul de inserție a tendonului în porțiunea exterioară a osului humerus la articulația cotului (epicondilul). Majoritatea persoanelor fac epicondilită laterală de fapt din alte activități decât jocul de tenis. Cotul tenismenului poate și provocat și din anumite activități repetitive care pot încorda cotul. Aceste activități includ utilizarea unei șurubelnițe sau lucrări care includ mișcări similare, aruncarea unui disc Frisbee și ridicarea obiectelor prin extinderea încheieturii etc.
În schimb, atunci când tendonul care se atașează la porțiunea interioară a cotului este inflamat, afecțiunea este denumită epicondilită medială (sau „cotul jucătorului de golf", deoarece jucătorii de golf se rănesc în mod obișnuit această zonă după ce au lovit solul).
Ortopezii de la MedicineNet spun că principalele simptome ale cotului jucătorului de tenis sunt:
- Durere la exteriorul antebrațului, în partea superioră.
- Dureți atunci când ridicați sau îndoiți brațul.
- Durere când scrieți sau strângeți obiecte mici.
- Durere când răsuciți antebrațul.
- Durere și rigiditate la întinderea completă a brațului.
Dacă durerea la cot este cauzată de o activitate repetitivă, evitați activitatea până când simptomele se îmbunătățesc. Mergeți la doctor dacă durerea persistă în ciuda repausului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Hidratarea este un obicei esențial...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...